Prognoza meteo. Ne așteaptă încă o săptămână de foc, dar și ploi și vijelii

cod-galben-de-ploi.jpg

ploaia a venit în plina primavara
Astăzi este cod galben de ploi și vijelii

Meteorologii au emis mai multe avertizări meteo cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe judeţe din centrul, nordul şi vestul ţării. De asemenea, există o informare meteo de disconfortul termic ridicat şi instabilitate atmosferică. Aceasta este valabilă de mâine, 27 august, și până joi, 29 august.

Astăzi, 26 august, între orele 14.00- 22.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate. Vor fi ploi torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

harta-cod-galben-vijelii.jpg

Aceste județe vor fi afectate astăzi de ploi, între orele 14.00-22.00
Aceste județe vor fi afectate astăzi de ploi, între orele 14.00-22.00
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Din 27 august vor fi temperaturi sufocante

Disconfortul termic se va menține ridicat astăzi cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

harta2.jpg

În perioada 27-29 august, vor rămâne sub avertizare cod galben de ploi doar patru județe
În perioada 27-29 august, vor rămâne sub avertizare cod galben de ploi doar patru județe
De mâine, în vestul, sudul și sud-estul țării ITU va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș. În Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35...36 de grade.

După-amiaza și seara, însă, vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină, în special în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1