Prognoza meteo. De luni vom avea 30 de grade!

Ultima actualizare:

    În weekend, vremea intră într-un proces accelerat de încălzire. România, lovită de un val de aer tropical
În weekend, vremea intră într-un proces accelerat de încălzire. România, lovită de un val de aer tropical

Prognoza meteo pentru următoarele zile vine cu vești foarte bune! Deși zilele acestea am avut parte de o vreme răcoroasă, chiar rece în anumite regiuni, iar la munte a nins abundent, începând cu săptămâna viitoare vom avea 28...30 de grade Celsius.

Pe Transalpina și Transfăgărășan a nins abundent și au intervenit utilajele de deszăpezire pentru a degaja carosabilul. În Brașov a nins ca în plină iarnă, deși ne aflăm aproape de jumătatea lunii mai. Însă, din weekend, vremea intră într-un proces accelerat de încălzire, iar luni s-ar putea înregistra, în sud-estul țării și 30 de grade Celsius. După ploi torenţiale, frig şi furtuni violente, vremea trece în cealaltă extremă. Se va încălzi brusc, vom avea parte de temperaturi ridicate, de vară, anunță meteorologii, potrivit Adevărul.

Prognoza meteo, joi, 7 mai

Joi, 7 mai, vremea va rămâne instabilă, închisă în majoritatea regiunilor, cu temperaturi scăzute, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), joi vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nord-estul şi estul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud, centru şi sud-est în prima parte a intervalului. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar local şi temporar va avea intensificări şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade, mai scăzute, spre -1 grad în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. În Bucureşti, joi, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi probabilitate ridicată de ploaie în prima parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimă va fi de 5...8 grade.

Se încălzește de vineri

De vineri, cresc temperaturile în întreaga țară. Conform ANM, vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în nord-estul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între -2 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Şi în Capitală, temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

Vremea în weekend. Vine vara!

În weekend, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi simţitor în toată ţara, iar probabilitatea de ploaie va fi în creştere spre sfârşitul intervalului, mai ales în regiunile nord-vestice. Maximele încep să crească uşor că vom avea vreme plăcută, frumoasă, cu soare, cer senin și probabilități reduse de ploaie în restul zonelor. Începând cu ziua de duminică, 10 mai, temperaturile cresc neobişnuit de mult, astfel că maximele vor atinge 27-28 de grade. Luni, 11 mai, meteorologii anunţă pentru sud-estul ţării temperaturi-record de 30 de grade. Vremea deosebit de caldă este adusă de un val de aer tropical, din nordul Africii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net