Prognoza meteo. De luni, 30 martie, se întoarce iarna

iarna.jpg

iarna zapada
Vremea va continua să se încălzească uşor şi în Bucureşti, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade
Foto: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

10 -17 grade în acest weekend, în toată ţara, dar de luni se întoarce iarna, spun meteorologii ANM. Oricum, nu avem voie să ieşim din case, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de razele soarelui.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, tendinţa de încălzire a vremii va continua, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral.

Prognoza meteo.  De luni se întoarce iarna

Cerul va fi variabil în sudul ţării şi mai mult senin în rest, scrie adevarul.ro.

Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Muntenia şi pe litoral unde vor fi viteze la rafală de până la 55...60 km/h, dar şi la munte şi în sudul Banatului, unde rafalele vor fi de 70...90 km/h. În restul regiunilor, intensificări ale vântului se vor semnala trecător şi pe arii mai restrânse, cu viteze în general de 40...45 km/h.

Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi 6 grade, cu valori uşor mai coborâte în depresiunile intramontane. În orele dimineţilor, izolat, se va forma ceaţă, iar în nord şi în depresiuni, brumă. Vremea va continua să se încălzească uşor şi în Bucureşti, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Temperatura minimă va fi de 4-5 grade, uşor mai scăzută în zona periferică. Sâmbătă, 28 marti, valorile de temperatură se vor situa uşor peste cele normale în ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor, astfel că cele maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. Izolat se va semnala ceaţă, iar în depresiuni brumă. În Capitală, maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare pe parcursul zilei, când vor fi viteze la rafală de 45...50 km/h, urmând ca pe parcursul nopţii să devină slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4...5 grade, uşor mai scăzută în zona perife.

De luni, 30 martie, se întoarce iarna

Duminică, 29 martie, meteorologii anunţă vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade. La Bucureşti sunt aşteptate maxime de 17-18 grade.

De luni, 30 martie, valorile termice vor fi în scădere treptată în toate regiunile şi se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei.

În cea mai mare parte a ţării vor fi precipitaţii, la început sub formă de ploaie, apoi în zonele montane şi submontane, în nordul şi în centrul teritoriului va creşte probabilitatea pentru ninsori şi lapoviţă.

Citeşte şi:

Cum ar trebui să fie vremea în luna martie în România. Recorduri de temperatură

Cele mai cumplite ierni din ultimul secol România. Recordul de frig: -34,5ºC

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1