Prognoza meteo, 6 octombrie 2020. Meteorologii anunță vreme de vară cu ploi torențiale

Ultima actualizare:

    De azi, vremea intră într-un ușor proces de răcire, cu ploi și temperaturi de toamnă
De azi, vremea intră într-un ușor proces de răcire, cu ploi și temperaturi de toamnă

Prognoza meteo pentru 6 octombrie 2020 nu vine cu vești tocmai bune, căci intrăm de azi într-o perioadă de instabilitate atmosferică ce se caracterizează prin ploi abundente, cu fulgere și tunete. va fi însă foarte cald pentru această perioadă a anului, cu temperaturi ce trec, pe alocuri, în sudul țării, de 28, 30 de grade Celsius

Azi, meteorologii au anunțat ploi în toată țara deși va fi în continuare foarte cald pentru luna octombrie. Cantitățile de apă vor fi însemnate în mare parte din țară, iar vântul se va activa și el mai ales în zona de munte. În ceea ce privește temperaturile, și azi va fi foarte cald pentru această perioadă, iar asta mai ales în sudul țării unde se vor înregistra până la 31 de grade Celsius. Iată cum va fi vremea pe regiuni!

Dobrogea și Bărăgan

În Dobrogea şi Bărăgan va ploua destul de mult spre seară și pe parcursul nopții. Până atunci însă vom avea parte de perioade cu soare și o după-amiază chiar foarte călduroasă cu până la 31 de grade Celsius în termometre. 

Moldova

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei,atmosfera va fi una mai mohorâtă, însă maximele se menţin ridicate pentru începutul lui octombrie şi ating 28 de grade. După-amiaza şi seara va începe să plouă. 

Bucovina

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim tot vreme închisă. Aici va ploua mai mult, meteorologii anunțând cantități însemnate de apă. Treptat, se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile sunt mai apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Transilvania și Maramureș

În Transilvania soarele va fi scump la vedere, mai mereu ascuns după nori. Ş aici vor cădea averse ce pot lăsa în urmă cantităţi însemnate de apă, atât în zonele joase, cât şi în regiunile montane. Maximele se opresc la valori normale pentru dată din calendar. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cerul rămâne acoperit de nori pe tot parcursul zilei. Vor veni ploi zgomotoase şi se pot strânge până la 35 de litri de apă pe metru pătrat, iar maximele nu trec de 20 de grade Celsius, potrivit stirileprotv.ro.

Banat 

În ţinuturile vestice, avem parte de atmosfera mohorâtă şi ploi abundente, cu tunete şi fulgere. În zona de munte se pot acumula peste 60 de litri de apă pe metru pătrat. În rest, o să avem parte şi de scurte momente însorite, dar şi de un vânt destul de nervos.

Oltenia

O situaţie similară regăsim şi în Oltenia: vreme mohorâtă, cu averse abundente şi cantităţi de apă de peste 60 de litri pe metru pătrat în zona de munte. Vântul mai agita atmosfera din când în când, iar temperaturile ating, şi marți, 24-25 de grade Celsius.

În ţinuturile sudice, soarele mai apare din când în când, însă, în ansamblu, vorbim tot despre atmosfera închisă: ploi zgomotoase, ce pot lăsa în urmă cantităţi mari de apă şi e posibil să cadă şi grindină. Cu toate acestea, în Lunca Dunării vremea rămâne foarte caldă şi, la amiază, vor fi 31 de grade Celsius.

Vremea în București

În București se menţine atmosfera neobişnuit de caldă şi, la amiază, termometrele vor arăta 29 de grade. Norii se înmulţesc pe parcursul zilei, iar spre seară cresc şansele de averse.

Vremea la munte

La munte se anunță vreme închisă şi se face mai răcoare. Va ploua abundent şi se pot strânge cantităţi de apă de peste 60 de litri pe metru pătrat. Vântul va sufla tare pe creste, cu viteze de peste 95 de km/h.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net