Prognoza meteo, 21 mai 2020. Ploi torențiale în sud. Cod galben de vânt pe litoral

ploaie-torentiala.jpg

Două persoane care merg cu scuterul prin apă pe o ploaie torențială
Vremea capricioasă aduce ploi, vânt și inundații

Prognoza meteo pentru 21 mai nu vine cu vești tocmai bune, mai ales pentru locuitorii din sudul țării. Azi dimineață, meteorologii au emis o avertizare de vreme instabilă, cu vânt, ploi abundente, descărcări electrice și chiar inundații.

Prognoza meteo, 21 mai 2020. Va ploua torențial în tot sudul țării

Până la ora 23.00, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vțntului și,izolat, va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15...25l/mp.

Cod galben de vânt pe litoral

AMN a emis două coduri galbene de vânt pentru zona de est a țării, județele Constanța, Tulcea și zona litoralului. Primul cod galben a fost emis la ora 08.00, a vizat județele Constanța și Tulcea și a fost valabil până la ora 12.00. În zonele semnalate s-au înregistrat intensificări ale vântului, local și temporar, cu rafale de 55 – 65 km/oră. Al doilea cod galben va fi valabil între orele 12.00 -15.00, în aceleași regiuni, inclusiv pe litoral. În acest interval, vântul va sufla cu rafale în general de 55-60 km/oră.

Ieri a fost prăpăd în țară. Vremea rea a făcut ravagii

Potrivit Mediafax, ieri, vremea rea a făcut ravagii în opt județe, dar și în București. Cea mai afectată a fost zona Olteniei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1