Prognoză ANM. E cod galben de viscol și ninsori

femeie-pe-ninsoare-si-viscol.jpg

Codul galben de viscol și ninsoare se va instala în șapte județe ale țării
Codul galben de viscol și ninsoare se va instala în șapte județe ale țării

Meteorologii anunţă ninsori, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, în toate regiunile. Iar în șapte judește a fost emis cod galben de galben de viscol și ninsori. remea severă este prognozată până mâine la prânz.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ninsori, vânt, precipitaţii şi polei care a intrat în vigoare, ieri, la ora 22.00 şi va fi valabilă până mâine la ora 12.00.

Totodată, astăzi a emis un cod galben de viscol și ninsori pentru județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași. Acesta va intra în vigoare diseară, 10 ianuarie, la ora 22.00 și va expira mâine, 11 ianuarie, la ora 12.00.

”În intervalul menţionat, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova. În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp”, anunţă meteorologii.

În plus, vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55...65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

În București se vor depune 16 cm de zăpadă

Totodată, a fost emisă o prognoză specială pentru Bucureşti, unde vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

Stratul nou de zăpadă va fi de până la 16 cm.

În acest context, reprezentanții Companiei de Drumuri au anunțat că toate direcțiile regionale sunt mobilizate și vor acționa promt acolo unde situația o impune pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră națională. În acest moment, se circulă în condiții de iarnă în toată țara.

 

Loading...