«Profu’ de română ne pune să-i săpăm grădina!»

Ultima actualizare:

    Profesorul Marian Ciobanu  recunoaşte că înjură, dar  dă vina pe situaţia din ţară
Profesorul Marian Ciobanu recunoaşte că înjură, dar dă vina pe situaţia din ţară

Caz şocant într-o şcoală din Teleorman, unde un profesor de română vine beat la ore, le pipăie pe fete, îi înjură pe elevi, îi bate şi-i pune să-i sape grădina. Deşi totul durează de mai bine de doi ani, dascălul a primit până acum doar un avertisment scris, iar, de curând, a fost detaşat la un liceu.

Elevii Şcolii Gimnaziale din Siliştea Gumeşti, judeţul Teleorman, au ajuns la capătul răbdării. Nici nu mai vor să audă de cursuri, când se gândesc că urmează ora de Limba Română. Şi asta, pentru că profesorul Marian Ciobanu, care tocmai a intrat în concediu medical, îi terorizează. "Pe mine m-a bătut şi mi-a dat nota 3, că nu mi-am făcut tema. Ne-a drăcuit, ne-a dat cu capul de pereţi. M-a pus lângă coşul de gunoi cu capul, să stau acolo în genunchi. Ne-a trimis la muncă, să-i luăm urzici, să săpăm la el în grădină, să-i cărăm lemne, să-i luăm ţigări, că fumează şi în clasă de rupe", au povestit, pentru ziarulteleormanul.ro, elevi din clasa a VII-a.

Săptămâna trecută, o fată de clasa a V-a le-a povestit părinţilor că Marian Ciobanu a hărţuit-o şi a umilit-o în faţa clasei. "Eram pe hol şi m-a luat în braţe şi mi-a pus mâna pe spate şi pe fund. Pe urmă, în clasă, m-a scos în faţa elevilor şi mi-a pus mâna pe fund", povesteşte fetiţa. "Pe băieţi îi bate şi-i pune să stea sub catedră să-i miroasă lui picioarele", spune mama fetei.

Elevii Şcolii Gimnaziale din Siliştea Gumeşti,
Elevii Şcolii Gimnaziale din Siliştea Gumeşti,

Profesorul recunoaşte că-i înjură pe elevi: "Cum, mama dracului, să nu înjuri în ţara asta de rahat, când eu nu pot să stau liniştit, când, întrebaţi la clasă, nu ştiu alfabetul, nu ştiu tabla înmulţirii?", spune Marian Ciobanu.

Conducerea şcolii şi Inspectoratul Şcolar ştiu ce se întâmplă la orele lui Marian Ciobanu. Până acum însă, singurele măsuri care au fost luate împotriva lui sunt un avertisment scris şi scăderea calificativului anual la "suficient".

prof. Anghel Mihăiţă
prof. Anghel Mihăiţă

Directorul şcolii, prof. Anghel Mihăiţă, vede problema ca şi rezolvată. "Mai stă aici o lună şi jumătate şi, pe urmă, va pleca", a declarat el pentru ziarulteleormanul.ro. Directorul şcolii recunoaşte că profesorul Marian Ciobanu are un compartament nepotrivit, dar spune că este un profesor foarte bun. La rândul său, inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, spune că nu poate să-i desfacă contractul de muncă. "Acest lucru se poate face însă, doar după parcurgerea etapelor legale, profesorul respectiv fiind titular".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net