Profesorul Rafila spune că după încă două zile putem stabili care este trendul pandemiei de coronavirus în România

Ultima actualizare:

    Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologiefoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologiefoto: Inquam Photos/Octav Ganea

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie spune că abia după rapoartele de vineri și sâmbătă am putea să ne facem o idee cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus în România. Reacția specialistului a venit după ce, numărul cazurilor noi de infecții, raportat joi, a crescut abrupt, cu 238, fiind cea mai mare creștere din ultimele trei săptămâni.

Președintele SRM spune că trebuie văzut dacă este vorba despre focare izolate sau o răspândire la nivel național. El a precizat pentru Digi 24 că abia după încă două zile s-ar putea discuta despre evoluția infecțiilor în România.

 "Astăzi și mâine (vineri și sâmbătă, n.r.) vom putea să vedem care este trendul și atunci putem să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România", a explicat medicul Alexandru Rafila, la Digi24.

El este de părere că este vorba despre o creștere semnificativă de cazuri, însă rămâne de văzut ”dacă discutăm despre o situație singulară sau, ceea ce ar fi îngrijorător, intrăm într-un un trend crescător și următoarea săptămână va fi mult mai sugestivă că să vedem care este într-adevăr situația din România.

Dacă discutăm de focare, adică un număr mai mare de cazuri concentrate în două trei locuri,  discutăm de o repartiție uniformă de cazuri noi, se pot lua măsuri de localizare și de închidere a acestor focare, dacă discutăm de o creștere la nivel național, situația este mai îngijorătoare pentru că arată o relaxare a oamenilor”, a mai spus Rafila.

Profesorul a mai spus că rapoartele de joi, ”azi și mâine” relevă de fapt evoluția îmbolnăvirilor de mircuri, joi și vineri, pentru că întotdeauna raportarea se face cu o zi în urmă.

Citește și: 

Cum am trecut peste primele trei săptămâni de relaxare. Doctorul Marinescu de la ”Matei Balș” spune că suntem pe drumul cel bun

Dr. Adrian Marinescu despre variațiile infecțiilor Covid-19: Media pe o săptămână, mai importantă decât raportările zilnice

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net