Profele, bătaie ca-n filme pe holurile şcolii

educatoare.jpg

Carmen Geanina Tamaș, educatoare

Cum să ne mai surprindă că elevii îşi cară pumni şi picioare pe holurile unităţilor de învăţământ, când dascălii lor fac acelaşi lucru, de faţă cu ei? S-a întâmplat la şcoala “Virgil Caraivan” din comuna Şuletea, Vaslui, unde o profesoară a pălmuit o învăţătoare sub privirile unei eleve. ”Răfuiala” s-a mutat apoi în cancelarie, unde au urmat ţipete, îmbrânceli şi lovituri.

Scandalul a izbucnit de la o datorie pe care soţul educatoarei Carmen Geanina Tamaş (26 de ani), care este şi primarul localităţii, ar fi avut-o către soţul profesoarei Alina Năsui (34 de ani).

profa.jpg

Alina Năsui, profesoară

Când cele două s-au întâlnit pe holurile şcolii, au ieşit scântei! Sătulă de reproşurile profesoarei, Carmen Tamaş i-a aruncat acesteia în ochi sucul pe care îl ţinea în mână. Furioasă, Alina Năsui i-a cârpit o palmă cu toată puterea tinerei învăţătoare, care a fost cât pe ce să cadă din picioare. Când au văzut că o elevă ia parte la ”spectacol”, femeile s-au retras în cancelarie să-şi continue răfuiala. Ţipete şi zgomot de lovituri, asta se auzea din spatele uşilor închise.

În apărarea învăţătoarei a sărit şi sora ei, cadru didactic la aceeaşi şcoală, însă a încasat şi ea câteva palme zdravene de la Alina Năsui. Soţia primarului a depus plângere la poliţie împotriva profesoarei, care s-a ales cu dosar penal pentru loviri şi violenţe. Aceasta riscă sancţiuni şi din partea Inspectoratului Şcolar: mustrare, o scădere de 10 % din salariu de la 1 la 3 luni sau chiar desfacerea contractului de muncă. 

Loading...

Citește și