Procurorul șef DIICOT: „Nu avem dovezi că fetele au fost ucise”. Dubii legate de oasele găsite

Cazul Caracal-crime Caracal-procuror Felix Bănilă-șef DIICOT Felix Bănilă

Șeful Diicot anunță că nu au fost primite încă analizele oaselor arse găsite în curtea criminalului de la Caracal
Felix Bănilă, șeful DIICOT a anunțat că analizele oaselor arse găsite în curtea criminalului nu este gata dar acestea nu par umane

Procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă a vorbit miercuri despre stadiul cercetărilor în cazul Caracal. El a declarat că în dosarul crimelor de la Caracal sunt prioritare aflarea adevărului şi stabilirea adevărului prin probe temeinice.

„Până nu avem concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta din cele două fete ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar nişte indicii, le spunem rezonabile, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pistă. Ne exprimăm regretul faţă de situaţia în care sunt puse familiile celor două victime. Azi dimineaţă inculaptul a fost transferat la Spitalul Jilava pentru expertiza pshiatrică, dispusă de procuroul de caz Până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice ale fragmentelor osoase găsite la faţa locului. De îndată ce vom primi concluzii preliminare le vom comunica. Prioritar este aflarea adevărului prin probe temeinice. Nu neglijăm nicio pistă pe care o putem afla inclusiv din presă. Sunt foarte multe informaţii în spaţiul public, nu ne plângem, deşi procurorii noştri lucrează din 27 iulie de când am fost sesizaţi cu ofiţerii de poliţie judiciară delegaţi”, a declarat Felix Băncilă, într-o conferință de presă.

„Ne-am dori să găsim victimele în viață!”

Procurorul șef al DIICOT a precizat că rămâne urmărirea penală pe numele suspectului Gheorghe Dincă. „Cu certitudine, avem competenţa de a efectua urmărirea penală, în baza OUG 78 pe 2017 care reglementează competenţa DIICOT, în materia traficului de persoane şi de minori, DIICOT are competenţă exclusivă. În acest moment nu putem neglija nicio versiune de anchetă. Ne-am dori din tot sufletul, sunt tatăl a două fete, ne-am dori să găsim victimele în viaţă. Încă din încă din1 5 aprilie, şi 25 iulie, cele două victime au fost date în urmărire naţională li internaţională", a adăugat şeful DIICOT.

Loading...
 
 

Citește și