Procurorul general Tiberiu Nițu și-a dat demisia

Ultima actualizare:

    Tiberiu Nițu a fos acuzat că a folosit pe nedrept coloanele oficiale pentru a se deplasa la serviciu
Tiberiu Nițu a fos acuzat că a folosit pe nedrept coloanele oficiale pentru a se deplasa la serviciu

Procurorul general Tiberiu Nițu și-a dat astăzi, marți 2 februarie, demisia din funcție, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Demnitarul a fost criticat că a folosit timp de aproape trei ani coloana oficială, deși nu avea dreptul.

Surse informate spun că Tiberiu Nițu, procurorul general al României, și-a dat demisia, după ce a fost acuzat că a folosit nelegal coloana oficială, formată d epolițiști, pentru a se deplasa la serviciu. Dosarul a pornit de la dosarul ”Girofarul”, deschis după ce polițistul Bogdan Gigină a murit în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, ministrul de interne la acea dată și vicepremier.

Cine e Tiberiu Nițu

Tiberiu Niţu este procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 16 mai 2013. El a fost numit pe această funcţie pe o perioadă de trei ani.

Înainte de a ocupa funcţia de procuror general al României, Tiberiu Niţu a fost din septembrie 2011 inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii pe zonele Muntenia-Oltenia-Dobrogea. Acesta a deţinut funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României în perioada 27 iunie 2008-27 iunie 2011, anterior acestei perioade el fiind delegat pe această poziţie timp de zece luni. Concret, el a fost mâna dreaptă a procurorului general al României Codruţa Kovesi timp de aproape patru ani.

Tiberiu Niţu este născut la 31 iulie 1971. El şi-a început cariera de magistrat în anul 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, exercitând ulterior următoarele funcţii: februarie 1999 - februarie 2002 prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti; februarie 2002 – februarie 2005 prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti; martie 2005 - iulie 2006 procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; august 2006 - iunie 2008, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net