Procurorul general: „Nu e vorba de nici un omor în cazul lui Condrea”

Ultima actualizare:

    Dan Condrea a murit, în 22 mai, după ce a intrat cu mașina într-un pom
Dan Condrea a murit, în 22 mai, după ce a intrat cu mașina într-un pom

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marți că în cazul lui Dan Condrea există suspiciunea că ar fi sinucidere.

„Nu e vorba de nici un omor. , Exista o suspiciune că, într-adevăr, ar fi o sinucidere, însă urmează a se clarifica după administrarea probațiunii - după circumstanțele în care s-au întâmplat lucrurile, modul în care a circulat persoana respectivă pe șosea, de mai multe ori, în zona aceea”, a precizat Augustin Lazăr, marți, la sediul CSM.

Acesta a mai spus că procurorii îi audiază pe toți martorii identificați pentru a clarifica circumstanțele în care s-a produs accidentul.

„De asemenea, este în curs o expertiză tehnică, criminalistică, ce urmează să clarifice modul în care s-a produs accidentul, circumstanțele și așa mai departe”, a adăugat Lazăr.

Augustin Lazăr a mai spus că în dosarul dezinfectanţilor diluaţi se lucrează pentru identificarea părţilor vătămate, fiind vorba despre "sute de persoane".

De asemenea, au fost identificaţi toţi directorii de spitale care au achiziţionat biocidele şi urmează să fie audiaţi ca să comunice dacă unităţile sanitare se constituie părţi civile.

Cu privire la faptul că Dan Condrea a reuşit să transfere sume importante de bani către partenera sa Uliana Ochinciuc şi fratele acesteia Radu Ochinciuc chiar şi după ce a început ancheta deschisă la Parchetul instanţei supreme, Augustin Lazăr a spus că procurorul nu a greşit atunci când nu a dispus măsuri de sechestru asigurător.

„Procurorul, mereu ia toate măsurile pentru a se asigura de recuperarea prejudiciului. Din păcate, cei care comit astfel de fapte, mereu comit faptele înainte ca ei să ia măsurile. Aş vrea să se înţeleagă că procurorul nu ia măsuri arbitrare, ci când are toate probele, pentru a nu leza drepturile fundamentale ale celor cercetaţi”, a declarant procurorul general.

În cazul Hexi Pharma au fost deschise trei anchete penale. Două dintre acestea sunt la Parchetul instanţei supreme, una vizează dezinfectanţii cu o concentraţie scăzută vânduţi în spitale, iar în cealaltă se fac cercetări privind condiţiile în care a murit patronul Hexi Pharma. O a treia anchetă a fost deschisă la DNA şi are în vedere modul în care s-au transferat sume importante de bani din firma Hexi Pharma, o parte chiar cu câteva zile înainte de moartea lui Dan Condrea.

„Din probele administrate în cauză a mai rezultat că în perioada 29 aprilie 2016 – 13 mai 2016, după ce au fost relatate în presă aspecte privind faptele săvârşite de către reprezentanţii Hexi Pharma CO SRL, Condrea Dan Alexandru a transferat o parte din aceste sume din conturile personale în conturile suspecţilor Ochinciuc Uliana (229.024 euro) şi Ochinciuc Radu (320.000 euro) în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite”, au arătat procurorii DNA într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net