Procurorul general, despre ordonanțele Guvernului: "Există un dosar pe rolul DNA"

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Există un dosar la DNA care are legătură cu elaborarea OUG privind graţierea şi modificarea codurilor penale, a declarat Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi (2 februarie), întrebat dacă a început o anchetă legată de elaborarea OUG privind graţierea şi modificarea codurilor penale, că există un dosar la DNA care are o anumit legătură cu aceasta, fără să precizeze despre care caz este vorba.

Întrebat, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dacă se fac cercetări legate de elaborarea de către Guvernul Grindeanu a ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale: ”Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură”, scrie news.ro.

Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”, au depus în 24 ianuarie un denunţ penal la DNA, în care îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În opinia semnatarilor, ”demersurile lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache de promovare a graţierii şi modificării Codului penal şi Codului de procedură penală prin ordonanţe de urgenţă au avut loc cu încălcarea legii şi cu scopul de a zădărnici tragerea la răspundere penală şi executarea unor pedepse, în folosul unor colegi de partid, prieteni sau sponsori politici condamnaţi, trimişi în judecată sau anchetaţi penal în ultimii ani”, scrie aceeași sursă.

Conform semnatarilor, Guvernul a extins graţierea la condamnările cu suspendare, dar şi la toate infracţiunile, inclusiv de corupţie sau cu violenţă, în cazul deţinuţilor peste 60 de ani, în contradicţie cu afirmaţiile din nota de fundamentare.

image
image
image
image
image
image
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net