Procurorii confirmă. Ghiță a fugit din țară ca să scape de arest

sebastian_ghita.jpg

sebastian ghita dna fugit coruptie
Ghiță este acuzat de trafic de influență și spălare de bani

Sebastian Ghiță a părăsit țara, el fiind convins că procurorii de la DNA Ploiești urmau să dispună față de persoana sa măsuri preventive după pierderea imunității parlamentare, se arată în documente din dosarul DNA Ploiești, citate de Agerpres. În acest dosar, fostul deputat este cercetat pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit anchetatorilor, inițial, Sebastian Ghiță a fost dat în urmărire generală, iar, ulterior, întrucât din investigații a rezultat că acesta a părăsit teritoriul național, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare la data de 10 ianuarie 2017.

Totodată, în documentele citate se precizează că un martor amenințat a declarat, în decembrie anul trecut, că fostul parlamentar avea cunoștință despre existența unei cercetări penale efectuate față de persoana sa de către procurorii DNA Ploiești.

Sebastian Ghiță le-ar fi spus unor persoane de încredere că la DNA Ploiești „există în lucru un dosar urmare a unor denunțuri formulate de Baba de la Siveco și de Berdilă de la Romsys”, fiind convins că față de el urmează a fi dispuse măsuri preventive urmare a pierderii imunității conferite de calitatea de parlamentar.

Procurorii spun că aceste aspecte conduc la concluzia certă că Sebastian Ghiță în mod deliberat se sustrage urmăririi penale în cauză.

Magistrații Tribunalului Prahova iau în discuție, luni, propunerea de arestare preventivă formulată de către procurorii DNA Ploiești pe numele lui Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru patru infracțiuni de trafic de influență, trei infracțiuni de spălare a banilor în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1