Procesul lui Victor Ponta și Dan Șova amânat pentru 14 octombrie

Ultima actualizare:

    Victor Ponta și Dan Șova au primit răgaz încă o lună pentru a-și pregăti apărarea în dosarul Turceni-Rovinari
Victor Ponta și Dan Șova au primit răgaz încă o lună pentru a-și pregăti apărarea în dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta si Dan Sova, au fost chemați vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un nou termen în dosarul ”Turceni-Rovinari”. Amândoi sunt acuzați de fapte de corupție săvârșite în urmă cu nouă ani. Potrivit digi24.ro, judecarea cauzei a fost amânată pentru 14 octombrie, când a fost solicitată audierea copreședintelui PNL, Alina Gorghiu.

 Cum au decurs audierile lui Dan Șova și Victor Ponta?

Dan Sova a fost întrebat de judecător dacă dorește să dea declarații iar senatorul a anunțat că vrea să se prevaleze de dreptul său la tăcere. El a depus chiar un memoriu în care expune motivele pentru tăcerea sa.

La rândul său, fostul premier Victor Ponta a spus în fața instanței că nu e suficient pregatit, iar în sală se află un alt avocat, care îl inlocuiește temporar pe cel care s-a ocupat de dosar, astfel că ar dori un alt termen.

In dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în forma continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

In dosar mai sunt trimisi in judecata senatorul Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ''Sova si Asociatii'', Laurentiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, si Octavian Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net