Procesul lui Ponta s-a încheiat. „Nu am mers astăzi la ICCJ”

Ultima actualizare:

    Victor Ponta spune că procesul lui a fost făcut pentru TV
Victor Ponta spune că procesul lui a fost făcut pentru TV

Primul termen în dosarul Turceni-Rovinari, în care Victor Ponta și dan Șova sunt inculpați, s-a încheiat. Șova s-a prezentat în fața judecătorilor, Victor Ponta spune, însă, că nu a mers la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), pentru că nu a fost citat, informează Mediafax.

PÎntrebat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, dacă va ajunge luni la ICCJ, unde a început procesul în dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta a răspuns: „Nu, nu am fost citat astăzi”.

De asemenea, întrebat ce le va explica judecătorilor despre partea sa de dosar, Ponta a arătat că nu doreşte să vorbească ”la televizor” despre dosarul său , adăugând că acest dosar ”o fi făcut pentru televizor”, dar el va vorbi în faţa judecătorilor.

”Nu vreţi să nu vorbim la televizor dosarul? Înţeleg, poate o fi fost făcut pentru televizor, dar eu mă duc în faţa judecăcorilor, am încredere că mă vor asculta judecătorii şi spun ceea ce este evident şi pentru un sudent în anul doi de facultate”, a afirmat premierul.

Judecătorul de cameră preliminară de la instanţa supremă a luat în discuţie, luni, de la ora 12.00, măsurile asiguratorii și preventive dispuse de procurori în dosarul „Turceni-Rovinari”. La instanța supremă s-a prezentat senatorul Dan Șova, trimis în judecată sub control judiciar, alături de Victor Ponta.

Discuţiile în dosar, care au avut loc cu uşile închise, au durat aproximativ o oră, senatorul Dan Şova declarând, la ieşirea din sediul ICCJ, că a cerut ridicarea controlului juridiciar, fără a face alte precizări.

Întrebat dacă are emoţii în privinţa judecării dosarului, Şova a spus că nu are niciun fel de emoţie, pentru că-şi va prezenta argumentele, după care magistratul va lua o decizie în cazul său.

Pe durata procesului de la ICCJ, Victor Ponta a fost prezent la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care a votat, în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Victor Ponta premier.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net