Proces penal pentru cocalarul care a rănit un ghid în Delta Dunării

6-actu-daniel-petrescu-2col.jpg

Daniel Petrescu, tulceanul atacat de huliganii beţi

Daniel Petrescu, ghidul tulcean lovit vineri, cu un pahar din sticlă, de un derbedeu din Argeş, aflat într-o şalupă puternică, pe un canal din Delta Dunării, şi-a scos luni certificat medico-legal pentru leziunile suferite. Paharul i s-a spart în față, iar bărbatul de 44 ani a fost umplut de sânge, spre groaza turiștilor germani pe care-i însoțea.

Medicii i-au extras cioburi inclusiv din globul ocular, scrie adevarul.ro. Pe cocalarul de 43 ani care a aruncat cu paharul îl așteaptă un proces penal pentru loviri și alte violențe. „Dosarul e în curs de anchetă. În funcție de probele administrate şi de declarațiile martorilor, încadrarea se poate schimba“, explică agentul principal Amalia Ignatencu, de la Inspectoratul de Poliție Judeţean Tulcea.

Mălin Muşetescu, guvernatorul Deltei Dunării, intenţionează să traseze o limită a motoarelor de 50 de cai-putere pe majoritatea canalelor, cu amendamente în plus sau în minus în funcție de zona în care circulă. În unele porțiuni din rezervație vor fi permise doar ambarcațiuni cu motoare de 5 cai-putere.

Loading...