Probe ADN pentru morții arși de vii la Piatra Neamț. ”Am văzut trupurile carbonizate în saci. Tata este un număr”

Ultima actualizare:

    Paturile au ars cu tot cu pacienți. Unii au fost găsiți de pompieri carbonizați
Paturile au ars cu tot cu pacienți. Unii au fost găsiți de pompieri carbonizați

Cinci din cei zece morți de la Piatra Neamț nu au putut fi recunoscuți. Anchetatorii au luat probe ADN de la familii ca să-i poată identifica pe fiecare în parte.”Am văzut trupurile carbonizate în saci. Tata este un număr”, a povestit fiica unuia dintre decedați. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului le ofera asistență juridică gratuită pentru a merge în instanță.

O parte dintre familiile victimelor de la Piatra Neamț încă își caută morții. Cadavrele părinților și bunicilor arșii de vii pe patul de spital nu pot fi recunoscute.

Sunt practic carbonizate și doar testele ADN le mai poate indica anchetatorilor indentitatea exactă. Rudele de gradul I au fost chemate la medicină legală pentru a li se preleva probe.

Mihaela Irimia așteptă de două zile rezultatele testului ADN. A fost chemată să-și identifice tatăl. Nu este sută la sută sigură că trupul făcut scrum pe care l-a văzut este al părintelui ei.

Rudele așteaptă rezultatele ADN ca să-și îngroape morții

„După ce am văzut cadavrele, mi-au prelevat probe ADN. Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5, ar fi tata. N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate”, a povestit femeia îndurerată, citată de alephnews.ro.

Rudele așteaptă rezultatele probelor ca să-și poată ridica morții să-i îngroape. O parte a primit deja răspunsul și au mai rămas doar două cadavre neidentificate.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunță că oferă asistență juridică gratuită familiilor victimelor tragediei de la Piatra Neamț, dacă vor să acționeze statul în judecată.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului ajută famiile să meargă în instanță 

”Secțiile de terapie intensivă din toată țara sunt supraaglomerate și nu fac față numărului mare de pacienți. Vinovații în acest caz trebuie identificați și trebuie să răspundă, iar primul pas firesc în acest caz ar fi demisia de urgență a premierului”, au transmis reprezentanții FACIAS. 

Cei care vor să meargă în instanță pot suna la 021/335.40.22  sau pot trimite un mail pe adresa: office@facias.ro.

În incendiul izbucnit sâmbătă seară la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit zece persoane. Alte șapte persoane, între care și medicul Cătălin Denciu, sunt în stare gravă.

Încă trei cadre medicale - un doctor și două asistente - au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.  

Incendiul ar fi pornit de un injectomat care a făcut scurtcicuit, iar flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cine-este-preotul-ioan-antisescu-care-ars-pe-patul-de-la-ati-la-piatra-neamt-este

https://www.click.ro/news/national/antrenorul-emerit-de-lupte-mircea-covataru-murit-incendiul-de-la-spitalul-judetean

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net