Fostului Principe Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal, alături de Regele Mihai

principele-nicolae-si-regele-mihai.jpg

regele mihai printul nicolae
Prințului Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal alături de sicriul bunicului său
Foto: arhivă personală

Pe 16 decembrie, zeci de mii de oameni și-au luat rămas bun de la ultimul suveran al României. Case regale din întreaga lume și zeci de mii de români, deopotrivă, l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum. Deși a fost pe lista invitaților la ceremonie, Prințului Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal, alături de sicriul bunicului său.

Sâmbătă, 16 decembrie, în jurul orei 14.35, sicriul cu trupul neînsuflețit al Maiestății Sale a fost dus de militarii Brigăzii 30 Gardă în Gara Băneasa, unde a fost îmbarcat în Trenul Regal, care i-au transportat și pe membrii familiei regale la Curtea de Argeș.

Surse apropiate fostului Principe Nicolae, însă, au declarat că acesta nu a avut voie să se urce alături de ceilalți membri ai Casei Regale de România: „Voi merge pe lângă tren”, le-ar fi spus Nicolae apropiaților, conform Știrea Zilei.

nicolae.jpg

printul nicolae
Fostul Principe Nicolae a fost copleșit de emoții la funeraliile bunicului său
Foto: privesc.eu

Conflictul dintre Prințul Nicolae și restul membrilor familiei regale a început imediat după ce i-a fost retras titlul de principe, în 2015, fiind exclus din linia de succesiune. Când Regele Mihai se afla pe patul de suferință, bolnav, cu puțin timp înainte să moară, Prințului Nicolae nu i s-a permis să meargă să-și vadă bunicul și a fost acuzat că a încercat să pătrundă cu forța în reședința Maiestății Sale din Elveția. Atunci când a murit Regele Mihai, Nicolae a declarat că indiferent dacă ar fi fost sau nu invitat la înmormântare, ar fi participat oricum, fie că ar fi stat alături de zecile de mii de români care l-au condus pe ultimul drum pe rege.

loading...
Loading...

Citește și

 • regele mihai

  Regele Mihai a fost un model de modestie, înțelepciune și demnitate și, cu toate că oamenii politici din diverse perioade istorice l-au împiedicat să fie un lider pentru români, Maiestatea Sa nu s-a abătut niciodată de la calea pe care și-a propus să o urmeze încă din copilărie.

 • foto

  Românii își iau rămas bun de la Regele Mihai. Sâmbătă, 16 decembrie, este ultima zi de doliu național, ziua în care ultimul monarh al Româniai va fi condus pe ultimul drum și se va alătura în ceruri, înaitașilor săi. Un cortegiu impresionant l-a condus pe Miaestatea Sa până la Patriarhie, după ce a fost scos din Palatul Regal, iar lumea a aruncat cu flori în calea mașinii care a tras afetul de tun cu trupul neînsuflețit al ultimului suveran al României. În timpul popasului de la Patriarhie au existat câteva momente neaşteptate, dar foarte grăitoare.

 • regele mihai funeralii

  Durere greu de descris în cuvinte, după pierderea Regelui Mihai. În jur de 10.000 de oameni s-au adunat pe 16 decembrie pentru a o conduce pe Maiestatea Sa pe ultimul drum. Un român, care a venit să-și ia rămas bun de la ultimul suveran al României, a dormit în fața Palatului Regal pentru a fi sigur că rămâne alături de regele inimii sale.

 • foto

  Pe 16 decembrie, românii şi-au luat adio de la Regele Mihai I. Un cortegiu impresionant l-a condus pe Maiestatea Sa până la Patriarhie, după ce a fost scos din Palatul Regal, iar lumea a aruncat cu flori în calea mașinii care a tras afetul de tun cu trupul neînsuflețit al ultimului suveran al României. Zeci de oficiali au participat la scurta ceremonie care a avut loc în curtea Patriarhiei şi, din păcate, au avut loc şi unele gafe. Carmen Iohannis a fost protagonista celei mai grave dintre acestea.