Prinţul Paul şi Remus Truică află luni dacă vor fi arestaţi

Ultima actualizare:

    Instanţa Supremă judecă vineri cererea DNA de arestare preventivă a prinţului Paul şi a lui Remus Truică
Instanţa Supremă judecă vineri cererea DNA de arestare preventivă a prinţului Paul şi a lui Remus Truică

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat pentru luni, 21 decembrie, luarea unei decizii privind cererea DNA de arestare preventivă a prinţului Paul, a lui Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roşu şi Claudiu Mateescu, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri din Ilfov.

ICCJ a luat în discuţie vineri, 18 decembrie, contestaţiile formulate de procurori după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins solicitarea DNA de arestare preventivă a persoanelor acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale și va da luni o decizie definitivă.

Curtea de Apel Brașov a decis ca prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu să fie plasaţi în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, să fie cercetaţi sub controlul judiciar.

Deciziile au fost contestate şi de inculpaţii din dosar, care cer măsuri preventive mai blânde, informează Mediafax.

Prinţul Paul şi Remus Truică au ajuns vineri dimineaţă la sediul Instanţei Supreme.  În cazul prinţului Paul a procesul s-a încheiat, el dând declaraţii în faţa instanţei încă de la prima oră, scrie Mediafax.

Prinţul Paul a venit cu prinţesa Lia la ICCJ

Prinţul Paul a venit la ICCJ împreună cu prinţesa Lia şi a declarat la intrare că are încredere în justiţia română. La plecare el a refuzat să mai facă alte declaraţii.

De asemenea, la ICCJ sunt prezenţi şi ceilalţi inculpaţi din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, care vor da declaraţii în faţa instanţei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ia în discuţie contestaţiile formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins solicitarea DNA de arestare preventivă a persoanelor acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi a dispus alte măsuri preventive.

Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu să fie plasaţi în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, să fie cercetaţi sub controlul judiciar. Deciziile au fost contestate şi de inculpaţii din dosar, care cer măsuri preventive mai blânde. La finalul şedinţei de judecată, ICCJ va decide definitiv ce măsuri preventive vor avea inculpaţii din acest dosar.

Ce acuzaţii li se aduc inculpaţilor

Prinţul Paul este acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, Remus Truică, de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, Dan Andronic, de constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă, avocatul Robert Roşu, de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, Marius Marcovici, de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor, iar Claudiu Mateescu, de constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net