Prinţul Charles vine în România. Uite cu cine se întâlneşte

charles.jpg

ciolos premier intalnire charles
. Moştenitorul coroanei britanice se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere urmată de convorbiri cu prim-ministrul Dacian Cioloş

Prinţul Charles a ajuns luni în România. Moştenitorul coroanei britanice se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere urmată de convorbiri cu prim-ministrul Dacian Cioloş.

Klaus Iohannis îl primeşte, luni, la ora 15.40, la Palatul Cotroceni pe prinţul Charles of Wales, prinţul moştenitor al Marii Britanii. La ora 16.20, prinţul Charles se întâlneşte cu premierul Dacian Cioloş.

Aceasta este a doua întrevedere între preşedintele Iohannis şi prinţul Charles, prima având loc în 2015, pe 31 mai, dar este prima dată când Alteţa Sa Regală se întâlneşte cu Cioloş, scrie news.ro.

Are casă în România

Prinţul Charles este interesat de mai mulţi ani de tradiţiile rurale româneşti, îndeosebi cele din Transilvania. El a cumpărat o casă săsească în localitatea Viscri pe care a restaurat-o şi apoi a donat-o fundaţiei sale ce mai are în patrimoniu o proprietate în Valea Zălanului, jud. Covasna.

Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. Moştenitorul tronului britanic va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească - ”The Prince of Wales's Training Centre” - cu ocazia primei aniversări a fundaţiei sale - Fundaţia Prinţului de Wales.

Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundaţia este o organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizaţiei este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunităţile rurale pentru a ajuta localnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă.

Noul centru de formare este amplasat în Viscri, judeţul Braşov. Un vechi hambar a fost transformat, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga ţară. În acest an, Fundaţia va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania şi Moldova.

 

Loading...

Citește și

  • De când moştenitorul tronului Angliei a călcat prima dată la Viscri, localitatea parcă a prins viaţă şi a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Braşov. Odată cu apariţia Viscriului „pe hartă" şi oferta turistică s-a extins.

  • Prinţul Charles a ajuns în Târgu-Mureş, într-o vizită privată. Viitorul rege al Marii Britanii a aterizat pe Aeroportul Transilvania şi a plecat în trombă către localitatea Saschiz, unde deţine o proprietate.

  • Prinţul Charles e cu adevărat îndrăgostit de România! Moştenitorul Coroanei Britanice vine în Transilvania ori de câte vrea să se relaxeze! Fotoreporterii Click! l-au surprins, ieri, la plimbare prin Saschiz şi Archita.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1