Prinţul Charles vine în România. Uite cu cine se întâlneşte

Ultima actualizare:

    . Moştenitorul coroanei britanice se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere urmată de convorbiri cu prim-ministrul Dacian Cioloş
. Moştenitorul coroanei britanice se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere urmată de convorbiri cu prim-ministrul Dacian Cioloş

Prinţul Charles a ajuns luni în România. Moştenitorul coroanei britanice se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere urmată de convorbiri cu prim-ministrul Dacian Cioloş.

Klaus Iohannis îl primeşte, luni, la ora 15.40, la Palatul Cotroceni pe prinţul Charles of Wales, prinţul moştenitor al Marii Britanii. La ora 16.20, prinţul Charles se întâlneşte cu premierul Dacian Cioloş.

Aceasta este a doua întrevedere între preşedintele Iohannis şi prinţul Charles, prima având loc în 2015, pe 31 mai, dar este prima dată când Alteţa Sa Regală se întâlneşte cu Cioloş, scrie news.ro.

Are casă în România

Prinţul Charles este interesat de mai mulţi ani de tradiţiile rurale româneşti, îndeosebi cele din Transilvania. El a cumpărat o casă săsească în localitatea Viscri pe care a restaurat-o şi apoi a donat-o fundaţiei sale ce mai are în patrimoniu o proprietate în Valea Zălanului, jud. Covasna.

Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. Moştenitorul tronului britanic va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească - ”The Prince of Wales's Training Centre” - cu ocazia primei aniversări a fundaţiei sale - Fundaţia Prinţului de Wales.

Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundaţia este o organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizaţiei este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunităţile rurale pentru a ajuta localnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă.

Noul centru de formare este amplasat în Viscri, judeţul Braşov. Un vechi hambar a fost transformat, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga ţară. În acest an, Fundaţia va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania şi Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net