Prins la volan cu o alcoolemie de 2 la mie, a scăpat basma curată

Ultima actualizare:

    În prezent, Constantin  Gagiu este agent la  secţia rurală Preuteşti
În prezent, Constantin Gagiu este agent la secţia rurală Preuteşti

A ieşit la cârciumă cu colegii pentru a sărbători avansarea în funcţie. După ce a băut bine, s-a urcat la volan crezând că dacă este şeful poliţiei nimeni nu îi poate face nimic. Surpriză, însă! Agenţii rutieri l-au tras pe dreapta şi l-au pus să sufle în fiolă.

Totul s-a petrecut în noaptea de 27 octombrie 2011, când comisarul şef Constantin Gagiu tocmai îşi aştepta numirea în funcţia de şef al Serviciului Anticorupţie Suceava. După petrecerea pe care a dat-o la o cârciumă din Fălticeni, şeful poliţiei, aflat într-o avansată stare de ebrietate, s-a urcat la volanul maşinii sale. În doar câteva minute el a fost oprit de poliţiştii rutieri.

Martorii povestesc că aceştia ar fi fost anunţaţi despre faptul că Gagiu este beat la volan, întrucât printre poliţiştii care l-au oprit s-ar fi aflat şi reprezentanţi ai Serviciului de Investigaţie şi Protecţie Internă. Comisarul şef a refuzat să sufle în etilotest, iar agenţii l-au luat pe sus şi l-au dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Prima probă a indicat o alcoolemie de 2,10 grame la mie, iar a doua probă a arătat o concentraţie ceva mai mică, de 1,95 grame la mie. Comisarul s-a arătat revoltat faţă de modul în care a fost oprit în stradă de colegii săi, însoţiţi de o armată de cagulaţi. Ulterior, a recunoscut că a băut doar puţină ţuică, dar asta pentru că îl durea stomacul.

Ofiţerul a fost trimis în judecată în urmă cu jumătate de an, dar între timp, la dosar a fost depusă o altă expertiză medicală, conform căreia lui Gagiu i-a scăzut brusc alcoolemia la limita dintre infracţiune şi contravenţie. Mai exact, din actul medical reiese că acesta avea o alcoolemie de numai 0,78 grame la mie, ceea ce nu reprezintă o infracţiune. Astfel, fostul şef de poliţie a fost achitat de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava.

Conform legii, persoana surprinsă la volan pe drumurile publice cu o concentraţie de alcool în sânge mai mare de 0,80 la mie răspunde penal şi riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare. Concentraţia de alcool de sub 0,80 la mie, în sânge, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi suspendarea permisului pe 3 luni.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net