Principesa Margareta și principele Radu au serbat nunta de argint. Unde a avut loc și cine a participat

22372253nuntadeargintcolajk15.jpg

25 de ani de la nunta principesei Margareta și a principelui Radu, la Castelul Săvârșin cei doi au serbat ”nunta de argint”
Imagini de la ”nunta de argint” principesei Margareta, custodele Coroanei, cel mai mare dintre copiii regelui Mihai
Foto: aradon.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Castelul regal din localitatea arădeană Săvârșin a fost marți locul unui eveniment deosebit. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au sărbătorit ”nunta de argint”. Sărbătoarea a avut loc în familie cu doi martori și înalte fețe bisericești

Ceremonia ”nunții de argint” dintre Majestatea Sa Margareta (72 de ani), Custodele Coroanei (fata cea mare a regelui Mihai) și Alteța Sa Regală Principele Radu (61 de ani), a avut loc în aer liber, în Grădina Ascunsă din Parcul Regal de la Săvârșin, în județul Arad relatează aradon.ro. Pentru a celebra evenimentul, a fost făcută o slujbă de binecuvântare, oficiată de ÎPS Timotei Arhiepiscopul Aradului, alături de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, pr. dr. Iustin Popovici și de parohul bisericii ortodoxe din Săvârșin, părintele Călin Mădăluţă. Ceremonia a avut un caracter privat, de faţă fiind doar Alteța Sa Regală Principesa Sofia și profesor doctor Dan Duda. Cei doi nu au fost aleși întâmplător, ei au fost prezenți la nunta din septembrie 1996, la Lausanne.

nunta_de_argint.jpg

Slujba de binecuvântare de la ”nunta de argint” a principesei Margareta
Principesa Margareta și principele Radu au fost binecuvântați de ÎPS Timotei Arhiepiscopul Aradului

Ce trebuie să știți despre nunta fiicei mari a regelui Mihai, custodele Coroanei, Margareta

Nunta Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei cu Principele Radu a avut loc în ziua de 21 septembrie 1996, în orașul elvețian Lausanne. Evenimentul nunții celui mai mare copil al regelui Mihai nu s-a putut desfășura în țară, deoarece la acea vreme regele Mihai nu putea intra în România. Potrivit sursei citate, slujba a fost oficiată la Biserica Sfântul Gherasim de Mitropolitul Damaskinos al Elveției, secondat de părintele Alexandru Iossifidis, parohul bisericii, și de părintele Adrian Diaconu, protopop al Elveției. Slujba a fost ținută în limbile română, latină, greacă și engleză. Au luat parte membri ai Familiilor Regale ale Spaniei, Franței, Greciei, Luxemburgului, Iugoslaviei, Italiei și Portugaliei, ai Familiilor Imperiale ale Austriei și Iranului, precum și zeci de români care au făcut drumul din țară până în Elveția pentru a fi alături de Familia Regală a României. Au participat colegi de facultate și prieteni ai mirelui și miresei. După tradiția ortodoxă regală, nașii de cununie au fost Regele Mihai I al României și Regele Constantin al II-lea al elenilor

 

 

 

Citiți și

 

Principesa Margareta, dată afară din Palatul Elisabeta. Salvarea ei, în mâinile lui Dragnea și Tăriceanu

 

Reacția Regelui Mihai când a aflat că Radu Duda o iubește pe Principesa Margareta

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Principesa Margareta a decis să dezvăluie secretele mâncărurilor regilor. Ea pregăteşte o carte de bucate regale.

  • principesa margareta

    18 ianuarie 1990 a fost data la care un membru al Familiei Regale a României se întorcea după 42 de ani în țară. Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I și Reginei Ana, alături de sora sa, Principesa Sofia, veneau din Geneva la București, într-o zi pe care Alteța Sa Regală Margareta anumit-o la acea vreme "cea mai frumoasă zi din viață".

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5