Principele Radu: "Pentru Regele Mihai I, Ziua Naţională a României rămâne 10 Mai"

Ultima actualizare:

"A ieşit mai mult în evidenţă absenţa pentru că s-a vorbit mai mult acum despre Rege. Dar Regele nu a fost niciodată la 1 Decembrie nici la Alba Iulia, nici la Arcul de Triumf în cei 22 de ani. E în linia unei tradiţii. Regele sărbătoreşte 10 Mai la Palatul Elisabeta gardening party, atunci când reprezentanţii ţărilor vin şi sărbătoreşte, ca şi ziua de naştere, o sărbătoreşte la Sf. Mihail, tot aşa ziua de 1 Decembrie pentru Majestatea sa rămâne Ziua Marii Uniri. Regele respectă mult ziua de 1 Decembrie, o zi în care bunicul şi bunica sa au făcut istorie. Regele a spus odată că cea mai importantă zi din viaţa unui om e ziua lui de naştere, iar cea mai importantă zi pentru o ţară este ziua ei de naştere. Iar România s-a născut atunci când a devenit independentă", a spus Principele Radu al României la Realitatea TV.

Principele Radu a mai susţinut că partea societăţii care ar trebui să fie gata pentru o eventuală revenire a monarhiei ar fi elitele, însă acestea nu par a fi pregătite pentru o schimbare de sistem politic şi constituţional.

În 1877, în 10 mai, Carol I proclama solemn Independenţa României. Patru ani mai târziu, exact în aceeaşi zi, Carol I a fost încoronat ca Rege al României, iar România a fost ridicată la rangul de Regat.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net