Primul zbor de pe heliportul de un milion de euro al Spitalului Universitar

Ultima actualizare:
Elicopterul SMURD a făcut teste pe heliport
Elicopterul SMURD a făcut teste pe heliport

O veste bună vine de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Pacienţii tranportabili doar pe calea aerului vor putea fi aduşi în siguranţă, cu elicopterul, la doar câteva zeci de metri de sălile de operaţii. Unitatea medicală a anunţat primul zbor pe heliportul de un milion de euro construit pe Blocul Operator Central.

Se pun la punct ultimele detalii pentru darea în folosinţă a heliportului de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). Ieri seară a fost efectuat primul zborul cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte. Şi este ultimul pas în operaționalizarea dispozitivelor și instrumentelor specifice necesare pentru funcționarea unui heliport. Mai sunt doar câteva detalii administrative de pus în ordine.  În perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru șantier, de recepție a lucrărilor de construcție și autorizare pentru funcționarea ca heliport civil cu circuit închis.

Heliportul de la SUUB, premieră pentru Bucureşti

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) reprezintă o premieră pentru unitățile medicale din București. Construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București. Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgență vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiștii Unității de Primiri Urgențe (UPU).


    Elicopterul SMURD a făcut teste pe heliportfoto: SUUB
Elicopterul SMURD a făcut teste pe heliportfoto: SUUB

Odată cu noul heliport - amplasat pe Blocul Operator Central - pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift, apoi printr-un culoar suprateran.

Cum arată heliportul pe care vor ateriza elecopterele medicale

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor. "Acest proiect, unic în București, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieți, acest proiect este un vis care va deveni realitate și îi mulțumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea și cel mai modern heliport din țară. Este un proiect de succes care stabilește un nou standard de performanță în sistemul sanitar românesc", a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Valoarea investiției este de aproape un milion de euro, fiind finanțată în totalitate de MaxBet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
Robert Negoiţă FOTO Inquam Photos / Liviu Albei
image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net