Primul ”trădător” exclus din ALDE. Deputatul, luat în vizor de Tăriceanu

Ultima actualizare:

    Tăriceanu cere excluderea unui deputut ALDE din partidfoto: Arhivă personală
Tăriceanu cere excluderea unui deputut ALDE din partidfoto: Arhivă personală

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat după votarea moțiunii de cenzură că va propune ca deputatul Remus Borza să fie exclus din partid după ce acesta a votat împotriva demiterii premierului Grindeanu și a guvernului său.

Deputatul ALDE Remus Borza a afirmat că a votat împotriva moțiunii de cenzură, asumându-și excluderea sa din partid, după ce conducerea PSD și ALDE a anunțat că parlamentarii care nu vor vota împotriva guvernului Grindeanu vor fi excluși automat.

"O să propun să îl excludem", a spus Tăriceanu, conform Agerpres. Se pare că deputatul se aștepta la excluderea sa din partid, afirmând că nu l-a anunțat pe Tăriceanu, președintele ALDE, despre votul lui.

"Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Și, evident, am votat împotriva moțiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil și rațional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care și-a făcut datoria față de țară, un guvern care a performat. N-am anunțat. Nici nu văd de ce să anunț. Fiecare vot este al parlamentarului. Nu ar trebui să fie viciat, nu ar trebui să fie deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României și evident că trebuie să avem propria noastră judecată și evaluare în ceea ce privește o hotărâre", a explicat Borza decizia sa, după ce și-a exprimat votul.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat "pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost "împotrivă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net