Primul pacient cu coronavirus nu mai este infectat! Bărbatul din Gorj a trecut primul test

Ultima actualizare:

    Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusuluiFoto: Shutterstock
Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusuluiFoto: Shutterstock

Bărbatul din Gorj care a fost diagnosticat cu coronavirus nu mai este infectat, potrivit unui test făcut în decursul zilei de vineri, 28 februarie. Acesta a fost primul caz din România care a contractat virusul, devenid, astfel, pacientul numărul 1.

Tânărul în vârstă de 25 de ani va fi testat din nou, până în decursul zilei de luni. Dacă și cel de-al doilea test va ieși negativ, iar bărbatul nu va prezenta simptome în continuare, el va fi externat de la Institutul Matei Balș, unde se află în prezent. Din fericire, tânărul a avut o formă ușoară a acestei infecții a și nu a prezentat simptome până în prezent.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. Bărbatul de 25 de ani a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din Italia, cu această boală, după ce a fost în vizită în România. Și alte persoane sunt suspecte în prezent de infecția cu coronavirus.

Tânărul din Gorj, diagnosticat cu coronavirus, are de 25 de ani și lucrat la o firmă a italianului Cesare Emenddatori (71 de ani). Acesta din urmă a stat cinci zile în România, iar când a revenit în țara natală, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Alte șapte persoane locuiesc în aceeași casă cu tânărul din Gorj, diagnosticat cu coronavirus. Ele vor rămâne la domiciliu și nu vor putea părăsi locuința timp de 14 zile. Bărbatul este din satul Dobrana și este o cunoștință a lui Cesare Emenddatori. El nu avea simptome şi nimeni nu şi-ar fi dat seama că este bolnav. Și ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că pacientul este în stare bună şi nu prezintă simptome. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net