Primul pacient cu coronavirus nu mai este infectat! Bărbatul din Gorj a trecut primul test

teste-pozitiv-coronavirus.jpg

Teste pentru depistarea coronavirusului se fac în câteva spitale de boli infecțioase din țară
Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului
Foto: Shutterstock

Bărbatul din Gorj care a fost diagnosticat cu coronavirus nu mai este infectat, potrivit unui test făcut în decursul zilei de vineri, 28 februarie. Acesta a fost primul caz din România care a contractat virusul, devenid, astfel, pacientul numărul 1.

Tânărul în vârstă de 25 de ani va fi testat din nou, până în decursul zilei de luni. Dacă și cel de-al doilea test va ieși negativ, iar bărbatul nu va prezenta simptome în continuare, el va fi externat de la Institutul Matei Balș, unde se află în prezent. Din fericire, tânărul a avut o formă ușoară a acestei infecții a și nu a prezentat simptome până în prezent.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. Bărbatul de 25 de ani a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din Italia, cu această boală, după ce a fost în vizită în România. Și alte persoane sunt suspecte în prezent de infecția cu coronavirus.

Cine este primul pacient din România infectat cu coronavirus

Tânărul din Gorj, diagnosticat cu coronavirus, are de 25 de ani și lucrat la o firmă a italianului Cesare Emenddatori (71 de ani). Acesta din urmă a stat cinci zile în România, iar când a revenit în țara natală, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Alte șapte persoane locuiesc în aceeași casă cu tânărul din Gorj, diagnosticat cu coronavirus. Ele vor rămâne la domiciliu și nu vor putea părăsi locuința timp de 14 zile. Bărbatul este din satul Dobrana și este o cunoștință a lui Cesare Emenddatori. El nu avea simptome şi nimeni nu şi-ar fi dat seama că este bolnav. Și ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că pacientul este în stare bună şi nu prezintă simptome. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1