Primul bebeluș din România născut cu COVID-19. Mama micuțului contactase coronavirus

bebelus-coronavirus.png

Un bebeluș din România s-a născut cu noul coronavirus
Foto: Pixabay

Un bebeluș s-a născut deja cu noul coronavirus, după ce mama lui fusese depistată pozitiv, acesta fiind primull caz de acest gen din România. Micuțul a venit pe lume la Maternitatea din Sibiu.

Mama sa, o femeie de 26 de ani, a fost diagnosticată încă de când era însărcinată, a informat Mediafax. Bebeluşul s-a născut la Maternitatea din Sibiu pe 11 iunie, iar primul test a ieşit pozitiv pentru coronavirus, mama sa, o femeie de 26 de ani, fiind, de asemenea, depistată pozitiv cu COVID-19.

Primul copil din România născut cu coronavirus

Conform Digi24, acesta este primul bebeluș din România născut cu COVID-19 și al doilea caz din lume de acest gen. Medicii spun că naşterea a decurs bine, nu au fost probleme, iar copilul şi mama sa sunt internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Copilul este internat în cadrul Secţiei de Neonatologie, izolat şi sub supraveghere şi îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase, sub supraveghere şi tratament specific”, a declarat Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Surse medicale au declarat, totuși, pentru Mediafax, că al doilea test făcut bebeluşului a ieşit negativ. Pentru ca bebelușul să poată fi externat, este nevoie de două teste negative în interval de minimum 24 ore. După această descoperire însă, există ipoteza potrivit căreia noul coronavirus ar putea fi transmis în sarcină, de la mamă la făt. 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1