Primii români de pe nava Diamond Princess vor veni la noapte în țară

Ultima actualizare:

    Pe nava Diamond Princess s/au aflat 17 românifoto: captura CNN
Pe nava Diamond Princess s/au aflat 17 românifoto: captura CNN

Primii români de pe vasul Diamond Princess revin în ţară, în această noapte. Ei fac parte dintr-un grup de aproape 500 de oameni care nu au simptome de coronavirus. Ieri, șase dintre conaționali de pe vasul de croazieră au solicitat repatrierea.

Informația a fost lansată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, într-un interviu acordat Mediafax.  Iniţial la bordul vasului au fost 17 români, dintre care doi sunt infectaţi cu noul coronavirus și sunt tratați într-un spital din Japonia.

 „Românii evacuaţi de pe vas vor ajunge la noapte în România”, a declarat, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Joi, Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că şase români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia. Ei vor fi evacuaţi de două avioane ale Italiei, trimise special la Yokohama. Costurile repatrierilor sunt cofinanţate de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

Ministrul sănătății din Japonia a confirmat, joi, că doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza noului tip de coronavirus apărut în China.

În total, au fost depistate 624 de cazuri de infecții cu coronavirus la bordul navei, unde se aflau circa 3.700 de persoane.

Ar fi vorba despre cinci români care ar putea debarca vineri. Un purtător de cuvânt al companiei care deţine vasul a furnizat lista cu ţările din care provin oamenii care debarcă.

Iată ţările:

Japonia: 195 de oameni

Hong Kong: 84

Cambodgia: 47

Australia: 40

Marea Britanie: 21

Rusia: 10

Filipine: 6

România, Moldova, Argentina, Israel, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore, Irlanda, Statele Unite, , China, Kazakhstan, Germania, Italia şi Portugalia au câte cinci cetăţeni sau mai puţini care vor debarca vineri.

Românii de pe nava Diamond Princess care vor ajunge în țară vor fi trecuți din nou prin teste, apoi vor fi ținuți în carantină 14 zile. În acest moment, doi români care au fost în China se află în izolare într-un centru secret din București. Starea lor este bună și nu prezintă simptomele infecției cu coronavirus.

Citește și: 

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

Atenție, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net