Primii refugiaţi au ajuns joi în România

Ultima actualizare:

O primă tranşă de 11 refugiaţi din cota obligatorie ajunge joi, 3 martie, la Galaţi. În total, în următorii doi ani în România vor sosi 6.205 refugiaţi. Naţionalităţile celor care sosesc joi din Grecia nu au fost dezvăluite de autorităţi.

UPDATE: Primii refugiaţi au ajuns în România. Este vorba despre 15 persoane care au venit de la Atena cu un avion de linie. Din grupul celor 15 persoane fac parte bărbaţi, femei şi trei copii. Au venit la Bucureşti cu un avion de linie de la Atena. După ce au fost finalizate formalităţile, timp de o oră, refugiaţii au fost urcaţi într-un microbuz al Ministerului de Interne şi însoţiţi de o dubă a Jandarmeriei, vor fi duşi la Centrul de refugiaţi de la Galaţi. Imigranţii au cerut discreţie totală faţă de presă.

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Galaţi va găzdui, din 3 martie, primii refugiaţi repartizaţi României conform cotelor obligatorii agreate la finalul anului trecut de liderii europeni, au declarat surse din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) sub anonimat.

Potrivit adevarul.ro, cei 11 refugiaţi vor sosi pe 3 martie în Bucureşti, la bordul unei aeronave din Grecia, după care vor ajunge la Galaţi, acolo unde se află unul dintre cele şase centre regionale care vor gestiona cei peste 6.200 de refugiaţi care i-au fost alocaţi României prin cotele obligatorii de redistribuire adoptate la finalul lui 2015.

Refugiaţii alocaţi României vor fi selectaţi dintre cei aflaţi deja pe teritoriul UE, mai exact în Grecia şi Italia, şi vor veni pe parcursul a doi ani. Practic, sistemul cotelor obligă autorităţile române să transmită solicitări pentru relocare către instituţiile din Grecia şi din Italia.

Inspectoratul General pentru Imigrări din subordinea Ministerului Afacerilor Interne a realizat planificarea până la finalul anului 2017. Primele tranşe de refugiaţi care vor ajunge în România în următoarele luni însumează 315 persoane, 190 din Italia şi 125 din Grecia, a declarat recent Eleodor Pîrvu, şef de serviciu în cadrul IGI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net