Primele declaraţii ale Alinei Gorghiu, după ce a fost aleasă la şefia PNL

Ultima actualizare:

    Alina Gorghiu a primit 48 de voturiFoto: Arhivă Click
Alina Gorghiu a primit 48 de voturiFoto: Arhivă Click

Alina Gorghiu a fost aleasă în funcţia de preşedintele al Partidului Naţional Liberal (PNL). Ea a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban, contracandidatul ei, doar 27.

Alina Gorghiu a susţinut o conferinţă de presă, în care l-a felicitat pe Orban şi a subliniat că vor colabora în continuare. Ea a mai adăugat că va urma dorinţele celor care au ieşit la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de pe 16 noiembrie.

"Vă mulţumesc pentru prezenţa la declaraţia de azi. Va fi una scurtă, la finalul unei şedinţe în urma căreia le mulţumesc colegilor mei care azi au înţeles un lucru pe care populaţia l-a înţeles de multă vreme, şi anume că PNL este un partid mare, care a fost obligat de votul din 16 noiembrie să meargă în direcţia în care electoratul o cere. Am avut o elegantă competiţie. Îl felicit pe colegul şi prietenul meu Ludovic Orban pentru felul în care a înţeles să ne raportăm la această funcţie. Indiferent cum era rezultatul votului, eu alături de Orban vom sta la aceeaşi masă, vom fi doi oameni care au discernământ politic, vom lucra în aceeaşi echipă. Mesajul a fost unul de unitate a PNL care în ultima vreme a avut sincope. Am perceput mesajele colegilor, sper, corect şi spre bucuria mea se suprapun peste voinţa celor care au ieşit să îşi exercite votul în 16 noiembrie. Sunt mesaje care ţin de reforma PNL, creşterea credibilităţii parlamentare, de o recredibilizare  a partidului nostru. Am înţeles acest lucru, o să ne deschidem ca partid, o să acceptăm orice resursă de valoare şi chiar dacă s-a discutat despre cât de greu va fi din punct de vedere organizatoric, sentimental, chiar să reorganizăm PNL nu am uitat că adversarul nostru este PSD şi că vom avea o strategie foarte curând să abordăm inclusiv această parte politică a guvernării. Îl felicit pe Ludovic Orban, aş vrea să îi transmit un lucru preşedintelui Iohannis, că acest partid va fi un partener de încredere al preşedintelui României", a spus Alina Gorghiu. 

Va fi co-preşedinte alături de Blaga

Alina Gorghiu, deputat în colegiul 22 și avocat de profesie, va împărți șefia PNL cu Vasile Blaga, fostul lider PDL. Ultimul a ajuns în această poziție ca urmare a fuziunii celor două partide, PNL și PDL, care a avut ca rezultat crearea noului Partid Național Liberal.

PNL va avea doi președinți interimari până în 2017 când e programat Congresul partidului pentru alegerea unui nou președinte de partid. Alegerile pentru conducerea PNL au fost organizate ca urmare a demisiei lui Klaus Iohannis, care urmează să-și preia mandatul de președinte, în urma rezultatului alegerilor din 16 noiembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net