Primarul Sucevei, mesaj după carantinarea totală a orașului: "Este o situație dramatică! "

Ultima actualizare:

    Ion Lungu a făcut apel la calmFoto: captură video
Ion Lungu a făcut apel la calmFoto: captură video

Suceava a devenit primul oraș din România care a intrat în carantină totală. Nimeni nu mai are voie să intre sau să iasă din el. Primarul Sucevei a transmis un mesaj video, prin care a făcut apel la calm și i-a rugat pe oameni să respecte regulile.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar pe fondul unor erori medicale şi a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal. Autoritățile consideră că sunt peste 1000 de persoane, purtători ai virusului, care circulă liber, de aceea a fost luată măsura carantinării oraşului.

"Este o situație destul de dramatică. Fac un apel să fim calmi, să fim raționali. Până la urmă această măsură este pentru a ne proteja pe noi, viețile noastre, pentru a limita extinderea acestui virus", a transmis Ion Lungu prin intermediul unui mesaj video, publicat pe rețeaua socială Facebook. 

Edilul a explicat faptul că a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban, care l-ar fi asigurat că va acorda tot sprijinul necesar pentru a trece peste această perioadă dificilă. Ion Lungu le-a spus sucevenilor să fie calmi și i-a asigurat că noile măsuri sunt pentru a-i proteja.

Vă rugăm să fim disciplinați, să fim calmi", a mai spus primarul Sucevei.

Nelu Tătaru: "La Suceava a fost o transmitere comunitară accelerată"

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că multe decese au avut loc la Suceava, după pleacarea lui din acest municipiu şi că sunt peste 1000 de persoane, purtători ai virusului, care circulă liber, de aceea a fost luată măsura carantinării oraşului.

"La Suceava a fost o transmitere comunitară accelerată, accentuată şi pe fondul multor persoane infectate cât şi pe fondul unor necolerări sau erori atât medicale cât şi ale managementului local, cât şi al unor anchete epidemiologice care nu şi-au găsit finalul, având în vedere că majoritatea dintre cei care trebuiau să facă aceste anchete sau din cei care tratau, au fost afectaţi. La Suceava am găsit o Direcţie de Sănătate Publică fără personal, încât a trebuit să aducem personal nou din clinicile universitare din Iaşi şi am reînceput aceste anchete epidemiologice, am refăcut echipele la Unităţile de Primire a Urgenţelor şi am solicitat ca tot ce înseamnă deces, chiar dacă nu au nicio legătură, să fie testat, de aceea avem atât de multe rezultate pozitive, fiindcă toţi cei care erau într-o stare gravă sau erau deja decedaţi, am solicitat să avem testări şi rezultatul a venit astăzi (luni, 30 martie), de aceea l-am raportat astăzi", a declarat Tătaru la Digi24.

Citește și

Suceava, primul oraș care intră în carantină totală. 13 decese anunțate luni seara

România se află în scenariul 4. Ce măsuri noi vor intra în vigoare

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net