Primarul Piedone, la primul termen al apelului în Dosarul Colectiv vorbește despre alegătorii săi: „Sunt proști, da' mulți, Măria voastră!”

Ultima actualizare:

    Ce-o fi în capul lor? Locuitorii sectorului 5 al Capitalei l-au ales pe Piedone primar, deși acesta este condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv Sursa foto: Adevărul
Ce-o fi în capul lor? Locuitorii sectorului 5 al Capitalei l-au ales pe Piedone primar, deși acesta este condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv Sursa foto: Adevărul

Judecarea dosarului Colectiv a continuat, azi, cu primul termen al apelului, iar primarul proaspăt ales al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost chemat din nou în fața instanței. Iată ce a declarat în fața jurnaliștilor, supărat pe toți cei care i-au contestat candidatura la alegerile locale 2020.

Piedone: „Nu sunt împotriva renumărării voturilor”

„Cel mai bine, această întrebare să le-o puneți pe rând celor peste 29.000 de locuitori ai sectorului 5. Am văzut pe anumite posturi de televiziune în care cetățenii sectorului 5 sunt făcuți ba proști, ba ca au votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred că nu merită așa ceva. Dreptul de a vota este un drept pe care și eu, și dumneavoastră, și toată lumea pe care astăzi îl avem. Este democrație cea mai pură într-un stat de drept, dacă este de drept. Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul”, a spus Cristian Popescu Piedone, pe treptele instanței. „Cât despre alegători, cei care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate, care s-au regăsit la mine, o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic. Dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spune cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii și nu-i faceți proști, inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac”, a completat primarul ales al sectorului 5.

 „Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?”

„În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și orice cetățean o dorește să o aibă. Am candidat și de astăzi începând, din respect pentru dumneavoastră, sunt ferm convins că dacă v-ați da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți că peste 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi. Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?”, a mai spus el.

Întrebat de ce a candidat din nou, deși în 2015 spunea că nu va mai candida, Piedone a răspuns că „în cei cinci ani de zile, în România, nu s-a schimbat absolut nimic”. „Legea trebuia schimbată. Nu în fața unui restaurant să scrie pe o pancartă: intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat și eu declarația agentului economic, în acel local - 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni! De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies, cu cetățenii care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, da' mulți, Măria voastră!”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

A fost condamnat la închisoare de două ori

 În dosarul Colectiv, fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat - în primă instanță - la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. El este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4. Potrivit procurorilor, infracţiunea de abuz în serviciu constă în eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

De asemenea, în 2018, Piedone a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că și-a folosit funcția de edil pentru a avantaja firmele copiilor săi. Fostul primar a fost trimis în judecată pentru că a dat personal avizele și autorizațiile firmelor patronate de cei doi fii ai săi. 

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net