Primarul Pandele merge în Piața Victoriei să protesteze: „Să am grijă să nu mă calce o mașină”

Ultima actualizare:

    Primarul Pandele vrea să protesteze împotriva proiectului de buget pentru anul 2018Foto: arhivă personală
Primarul Pandele vrea să protesteze împotriva proiectului de buget pentru anul 2018Foto: arhivă personală

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, primarul Capitalei, a declarat că va merge să protesteze în Piața Victoriei, dacă parlamentarii vor vota proiectul de buget pentru anul 2018. A ținut, însă, să precizeze că se delimitează de protestatarii #rezist.

Primarul Florentin Pandele a declarat, prin legătură telefonică, la Digi24, că a făcut un apel către toți primarii din țară să se împotrivească adoptării proiectului de buget pentru anul care vine, întrucât nu au fost specificate riscurile pierderilor banilor necesari fiecărei structuri administrative:

„Apelul meu a fost către primarii care pot să-și exprime punctul de vedere față de banii pe care îi pierdem. Când am zis că voi merge în piața „protestelor”, pentru că așa a numit-o premierul Mihai Tudose, eu am spus că voi merge să protestez nu alături de #rezist, ci în numele cetățenilor orașului Voluntari. Am și menționat în apelul meu că am depus jurământ pentru România, să apăr România. Telecomanda mea nu e nici în interior, nici în afara României, nu sunt ghidat de cineva anume.”

„Discuții au mai fost și cu alți primari din România. Legea respectivă e pentru toate unitățile administrativ teritoriale din România. Nu îi favorizează pe unii si îi vitregește pe alții. Am discutat și cu primarul Capitalei, dar doamna Firea e primarul Capitalei, eu sunt primarul unui orășel de lângă București. N-a spus premierul Mihai Tudose că piața din fața Guvernului e piața „protestelor”? Să am grijă să nu mă calce vreo mașină...mă detașez de protestatarii de la #rezist,.  Eu sunt un primar care crede că în momentul de față nu îmi mai rămâne decât protestul. Mesajul meu către primari și către parlamentari e să aibă grijă ce votează pentru că dacă vom pierde acești bani, înseamnă că s-a întors piramida cu vârful în jos.”

Pandele a fost envaziv în momentul în care a fost întrebat care este părerea și relația profesională a primarului Bucureștiului cu premierul Tudose: „Gabriela Firea e soția mea, acasă, dânsa e un primar, după părerea mea, foarte bun, pentru cei un an și jumătate, cât a trecut, nu vreau să fac foarte multe comentarii, dacă aș fi în locul ei, aș fi vrut să spun toate lucrurile astea.”

„În anexele de la proiectul de buget reiese că nu avem certitudinea că vom pierde acești bani. Dacă se pierd banii, voi merge să protestez în piața „protestelor”. Eu mă delimitez de cei care sunt în piață. Eu am depus jurământ pentru România și voi sluji România până când pun mâinile pe piept.”

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net