Primarul de la Zimnicea nu se dă dus dintre sfinţi

Ultima actualizare:

    Primarul Petre Pârvu  şi-a găsit un loc  printre sfinţi
Primarul Petre Pârvu şi-a găsit un loc printre sfinţi

Petre Pârvu, primarul oraşului Zimnicea a fost pictat, la loc de cinste, printre sfinţi,  pe pereţii unui lăcaş de cult din oraş. La jumătatea anului trecut, când minunea s-a arătat pe pereţii Bisericii “Sf. Filip”, primarul a cerut ştergerea picturii. La mai bine de o jumătate de an, portretul “sfântului” edil este tot acolo. Ba mai mult, lucrarea a avansat.

"Minunea" a apărut pe pereţii Bisericii "Sf Filip" din Zimnicea la jumătatea anului trecut, când chipul primarului Petre Pârvu a fost pictat chiar la intrarea în biserică.

Lăcaşul de cult se află în construcţie de mai bine de 20 de ani. Primăria Zimnicea a pompat bani frumoşi în terminarea lucrărilor şi pentru ca zimnicenii să nu uite, până la alegeri, cine le-a terminat biserica începută de două decenii, cuiva i-a venit ideea să-l picteze pe edil fix la intrare, acolo unde credicioşii îşi fac cruce când trec pragul bisericii. Şi, nu puţini au fost cei care, trecând întâmplător pe la biserica "Sf Filip", unde deocamdată nu se ţin slujbe, şi-au făcut cruce minunându-se la vederea "sfântului" primar apărut printre arhangheli.

În plin scandal, edilul din Zimnicea s-a văzut nevoit să declare la vremea respectivă că habar nu a avut de ideea preotului paroh Filip Bubureanu şi că a aflat din presă despre portretul său din biserică.

"I-am cerut în mod foarte categoric să ia decizia, împreună cu pictorul şi să şteargă pictura, să pună un sfânt în loc, pe cineva care reprezintă biserica. Nu mi se pare normal, pentru că primarul nu este un sfânt", declara, în august 2013, primarul Petre Pârvu.

După scandalul iscat, biserica cu pricina, aflată în continuare în proces de amenajare, nu a mai fost deschisă publicului. Dincolo de uşile ferecate, o bună bucată de vreme nu s-a mai ştiut nimic despre portretul primarului. Ei bine, portretul este în continuare acolo. Ba, mai mult, lucrările au avansat. Dacă în vara anului trecut, edilul Pârvu trona pe perete într-un costum neterminat, acum, straiele edilului sunt finisate.

La auzul veştii că figura sa este la loc de cinste printre sfinţi, edilul susţine în continuare că habar nu are de acest lucru: "Nu ştiu. Eu am zis atunci să o şteargă. Nu am mai fost deloc pe la biserică pentru că nu au avut loc evenimente acolo".

simeon stalpnicul png

Primarul din Zimnicea, aflat la al treilea mandat, este unul dintre cei mai longevivi primari din Teleorman. Edilul este " cumătru" cu magnatul Ioan Niculae care i-a fost naş de cununie fiicei primarului. Edilul care păstoreşte oraşul de la malul Dunării este, de asemenea, un apropiat al vicepremierului teleormănean Liviu Dragnea, care a vrut să-l propulseze la alegerile din 2012 pe un post de parlamentar. Petre Pârvu a preferat însă fotoliul de primar.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net