Primarul cu 8 mandate. Viorel Atomei e cel mai longeviv edil din România

Ultima actualizare:
Viorel Atomei face administraţie de 28 de ani şi a mai câştigat încă 4 ani
Viorel Atomei face administraţie de 28 de ani şi a mai câştigat încă 4 ani

De meserie primar. Aşa se poate prezenta Viorel Atomei (59 de ani), cel mai longeviv edil din România. El a obţinut la alegerile locale din 27 septembrie al optulea mandat de gospodar-şef al localităţii Hudeşti din Botoşani.

Comuna Hudeşti e situată în zona de nord a judeţului Botoşani, lângă frontiera cu Ucraina, fiind compusă din şase sate. Faţă de reşedinţa judeţului, municipiul Botoşani, comuna se află la o distanţă de 62 km spre nord. Primarul Viorel Atomei, în vârstă de 59 de ani, e profesor de sport la bază, însă în ultimii 30 de ani a făcut doar administraţie publică.

”Am făcut politică imediat după Revoluţie, până atunci nu. Am început cu CPUN-ul (n.r. – Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională), FSN-ul (n.r. – Frontul Salvării Naţionale) şi tot aşa mai departe. În ‘90 se punea problema alegerii unui primar în Hudeşti. Eram trei candidaţi. Eu nu voiam şi tot votam pe altul. După două rânduri de balotaj, m-am votat pe mine şi aşa am ajuns primar”, îşi aduce aminte cu nostalgie primarul Atomei pentru monitorulbt.ro. 

Cum a fost a opta bătălie pentru primarul-profesor Atomei? „A fost mai greu ca altădată, dar tot am reuşit să iau peste 50%, adică să câştig cum s-ar zice din primul tur. A fost mai greu că am avut ceva dezertări înainte de alegeri, iar acestea s-au văzut. A plecat cine­va la PNL, viceprimarul a candidat independent, la fel ca şi poştaşul. A fost greu, dar am reuşit pentru că nu am umblat să fac «performanţă», să bat recorduri, ci pentru că tot timpul mi-am propus să fac ceva bun pentru comunitate. Niciodată nu m-am gândit că sunt cel mai longeviv. Faptul că am ajuns să fiu cel mai longeviv se datorează cetăţenilor şi muncii pe care am depus-o”, a descris Viorel Atomei alegerile locale din 27 septembrie pentru sursa citată.


    Viorel Atomei face administraţie de 28 de ani şi a mai câştigat încă 4 ani
Viorel Atomei face administraţie de 28 de ani şi a mai câştigat încă 4 ani

Atomei a candidat din partea PSD şi a avut patru contracandidaţi. Pentru fostul profesor bătălia nu a fost prea grea: el a fost votat de 52,57% dintre alegătorii care şi-au exprimat votul la alegerile din 27 septem­brie.

Vasile Atomei l-a avut drept principal contra­can­didat pe repre­zen­tantul PNL, Dimitrie Cătălin Zlei, care a obţinut doar 32,55% din cele 2.617 voturi valabil exprimate.

Alegerile, repetate în trei localități din România

În trei localități din trei județe, Timiș, Teleorman și Bistrița-Năsăud, s-au organizat din nou ieri, alegeri locale pentru funcția de primar. Alegerile  s-au desfășurat în localitățile Balaci din Teleorman, Rebra din Bistrța-Năsăud și Orțișoara din Timiș. De fapt este vorba de al doilea tur al alegerilor pentru că la primul, din 27 septembrie, nici unul dintre candidați nu a putut să se desprindă. Poliţia nu a constatat incidente pe parcursul scrutinului în cele trei localităţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net