Primarul care dezinformează cetățenii: Aduceți copiii la școală, porțile sunt închise!

Ultima actualizare:

    Daniel Florea i-a dezinformat pe locuitorii Sectorului 5, iar acum nu mai răspunde la telefon
Daniel Florea i-a dezinformat pe locuitorii Sectorului 5, iar acum nu mai răspunde la telefon

În încercarea de a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii vineri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a comis o „eroare de comunicare” pentru care locuitorii din sector așteaptă scuze. Edilul anunța ieri după-amiază că părinții își pot aduce copiii la școală, având în vedere că unitățile din această zonă administrativă sunt deschise. Părinții au găsit porțile închise vineri dimineață.

Primarul Daniel Florea a vrut să iasă în evidență ignorând o decizie luată la nivelul Primăriei Capitalei. Ieri, edilul anunța că dascălii din învățământul de stat se vor prezenta azi la muncă, în școlile în care predau, pentru a fi la dispoziția copiilor care nu au cu cine să stea cât timp părinții lor sunt la serviciu. Decizia, luată pe genunchi, a fost anunțată joi la ora 14.30, printr-un comunicat de presă.

„Având în vedere că efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, în școli și grădinițe, urmând să aibă program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte să-i găzduiască pe cei mici. Aceeași soluție a fost adoptată și la nivelul creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5. Procedural, părinții se vor adresa conducerii unităților de învățământ, completând o cerere în momentul în care își lasă copiii în grija cadrelor didactice”, spune edilul într-un comunicat de presă.

Publicațiile, televiziunile și radiorurile care au distribuit această știre au dezinformat bucureștenii, cu largul concurs la primarului Sectorului 5. Azi, nici o instituție de învățământ din Capitală nu a fost deschisă pentru copii, nici măcar din Sectorul 5, deși primarul Florea anunța contrariul.


    Școala Principesa Margareta din Sectorul 5 era pustie azi, la ora 11.00. Trei-patru angajați de la administrativ se asigurau că imobilul beneficiază de căldură
Școala Principesa Margareta din Sectorul 5 era pustie azi, la ora 11.00. Trei-patru angajați de la administrativ se asigurau că imobilul beneficiază de căldură

Reporterii Click! au fost azi pe teren pentru a verifica dacă unitățile de învățământ sunt disponibile pentru copiii din Sectorul 5, iar demersul nostru i-a luat prin suprindere pe admnistratorii sau paznicii școlilor. „Nu e, domne, nici o școală din București deschisă azi. Ni s-a comunicat de la Inspectoratul Școlar că nu se fac cursuri, iar profesorii nu au avut nici un motiv să vină. Am văzut și noi ce a zis primarul, dar nu știm pe ce s-a bazat când a declarat asta”, ne-a spus un angajat din cadrul personalului Școlii Gimnaziale „Principesa Margareta”.

Deși am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Primăriei Sectorului 5 pentru a obține un punct de vedere, nu ni s-a răspuns la telefon.


    Curtea școlii era plină de zăpadă. Stratul de nea măsura circa 35 de centimetri
Curtea școlii era plină de zăpadă. Stratul de nea măsura circa 35 de centimetri

Florea, urecheat în comandamentul de iarnă

Primarul Sectorului 5 a fost urecheat de Gabriela Firea în cadrul comandamentului de iarnă care a avut loc în această dimineață la sediul Poliției Locale București.

„Nu ne jucăm cu astfel de decizii și nu putem lua hotărâri locale. Nu trebuie să ne facem fiecare o lege locală. Va răspunde în fața legii pentru nesupunerea în fața unei hotărâri a Consiliului General al Capitalei”, a declarat primarul general Gabriela Firea, conform observator.tv.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net