Primarul Bistriței, despre o școală generală cu toaletă de lemn: «Dacă elevul nu are acasă apă curentă, ce să îi fac eu la școală?»

Ultima actualizare:

    Ovidiu Crețu, primarul Bistriței, susține că a primit 70.000 de lei de la stat din care poate doar face „o improvizație” sau un studiu pentru toalete noi, în cadrul unei școli Foto: Arhivă personală
Ovidiu Crețu, primarul Bistriței, susține că a primit 70.000 de lei de la stat din care poate doar face „o improvizație” sau un studiu pentru toalete noi, în cadrul unei școli Foto: Arhivă personală

Elevii școlii generale din Slătinița, o localitate componentă a orașului Bistrița, au doar o toaletă din lemn în curte, pentru că localitatea nu are rețele de apă și canalizare. Primarul spune că a primit 70.000 de lei din care poate face „o improvizație” sau un studiu pentru toalete noi.

Primarul orașului, Ovidiu Crețu, spune că suma primită de la Guvern nu este suficientă pentru realizarea unei investiții de acest fel, banii ajungând abia pentru proiectarea unor toalete sau pentru improvizații.

„Am primit 70.000 de lei, cu care o să putem face ori nişte improvizaţii, ori să ne apucăm să facem ceea ce ştim să facem, adică o investiţie corespunzătoare. Dar banii aceştia nu o să ajungă de o investiţie, o să ajungă de studii, de proiect şi eventual să începem, dar nicidecum să rezolvăm problema”, spune Ovidiu Crețu, potrivit Mediafax. 

Primarul Bistriței: „Dacă el acasă are alte condiţii, te chinui degeaba la şcoală”

Deși școala începe în mai puțin de două săptămâni, autoritățile locale așteaptă deocamdată soluțiile din partea experților care vor spune ce este de făcut la școala din Slătinița: o toaletă ecologică, o improvizație sau studii și proiectare pentru o toaletă corespunzătoare care va fi racordată la rețeaua de apă și canal în 2021 – 2022.

„Există varianta de a face o improvizație, o toaletă ecologică nu rezolvă problema. Nu știu în ce ar putea consta improvizația, așteptăm de la Direcția Tehnică soluțiile. S-ar putea face, sigur, cu bani mulți, o instalație cu bazin în podul școlii, cu tot ceea ce trebuie, dar costă foarte mulți bani și peste trei ani o arunci pentru că ajunge apa curentă și nu îți mai folosește. (…)

Trebuie să ne gândim și la următorul lucru: dacă copilul are acasă anumite condiţii, eşti obligat să le dai şi la şcoală. Dacă el acasă are alte condiţii, te chinui degeaba la şcoală. Până când Slătiniţa nu va avea apă şi asta va fi în 2021 sau 2022, când se va termina investiţia, lucrurile, spun eu, sunt făcute mai mult pentru promovare, de reclamă sau, să spunem, politic. Pentru că dacă el acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la școală? O improvizație!”, a mai afirmat Crețu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net