Primăria Capitalei vrea să construiască o sală polivalentă de 20.000 de locuri lângă Stadionul Național

Sala Polivalentă București-investiție-Complexul Național-Gabriela Firea-promisiune

Gabriela Firea promite o sală de sport grandioasă lângă Stadionul Național
Noua sală ar urma să poată găzdui orice fel de competiții sportive, va avea parcare la subsol iar lângă ea vor fi amenajate cinci terenuri de fotbal

Capitala României va avea o sală polivalentă gigantic, cu 20.000 de locuri și o arhitectură impresionantă. Nu este o glumă, este cea mai nouă promisiune a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a anunțat că investiția va fi gata în trei ani și va costa 658 de milioane de lei.

Acum un an Gabriela Firea vorbea de trei săi polivalente dar acum s-a răzgândit și promite doar una, este adevărat de dimensiuni fără precedent. Proiectul a fost deja elaborat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă. Sala va fi ridicată pe terenul situat lângă Arena Națională, pe Bulevardul Basarabia, lângă turnul de parașutism, între stadionul Național și patinoarul aflat în construcție. Click! vă prezintă primele informații despre arenă: construcția se va desfășura pe două niveluri principale, cât șapte etaje, aria construită fiind de 17.000 mp, iar aria construită desfășurată - de 60.000 mp. Va fi de fapt un complex sportiv, care va dispune printre altele de o piscină olimpică și o piscină competițională pentru sărituri, ce poate găzdui 1.000 de spectatori. cu centru de recuperare și de antrenament, spații administrative, tehnice și comerciale, săli de conferință. Sala va putea fi folosită pentru orice fel de sport, de la handball și baschet la volei, tenis și gimnastică dar va găzdui și concerte. "Sala va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri. În afară de sala multifuncţională vor mai fi şi cinci terenuri de sport la nivel, la suprafaţă", a declarat primarul Gabriela Firea la începutul ședinței de Consiliu General. Durata de proiectare și execuție este de 36 luni.

 

”Municipalitatea a renunțat la proiectul sălii polivalente inițiat de Primarul Sorin Oprescu și a reziliat contractul pentru proiectare și execuție scos la licitație la vremea respectivă” a anunțat Gabriela Firea. Astfel se termină epopeea sălii de sport de 12.000 de locuri a cărei construcție a scos-o la licitație în 2014 Primăria Capitalei. La finalul anului 2015, contractul pentru construirea sălii polivalente a fost atribuit asocierii Astaldi Spa - Euro Construct Trading 98 SRL, valoarea fiind de 357 milioane lei cu TVA (aprox. 80 milioane euro). Decizia a fost contestată de societatea Strabag, procesul a durat ani de zile iar investiția a fost îngropată.

Loading...

Citește și

  • Ședință importantă joi la Primăria Capitalei. Consiliul General al Capitalei va da undă verde autorităților din sectorul 1, să se asocieze cu administratorii Romexpo, pentru a transforma Pavilionul Central într-o sală polivalentă. Este vorba de un proiect care prevede crearea celei mai mari săli pentru activități culturale și sportive din România

  • Se întrec în săli de sport! Edilul-şef al Capitalei şi colegul său din Voluntari vor să construiască cele mai mari centre cultural-sportive din România. Dacă Sorin Oprescu vrea să facă o sală polivalentă cu 16.000 de locuri, Florentin Pandele are de gând să ridice un complex cu 38.000 de locuri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1