Primăria Capitalei, obligată de instanţă să plătească peste 16 milioane de lei firmei lui Căşuneanu pentru Pasajul Pipera

Judecătorii au decis. Primăria Capitalei trebuie să plătească firmei PA&CO, deţinută de Costel Căşuneanu, 3,2 milioane lei, potrivit Mediafax. Această sumă reprezintă un debit neachitat pentru lucrările la Pasajul Pipera. În plus, primăria are de plătit şi 13,6 milioane de lei penalităţi de întârziere.

PA&CO a dat în judecată municipalitatea la Tribunalul Bucureşti, care, în decembrie 2012, a admis cererea firmei. Astfel, a obligat Primăria Capitalei să plătească "3.256.108,74 lei reprezentând debit neachitat, sumă ce va fi actualizată cu rata inflaţiei începând cu data scadenţei până la data achitării efective" şi "13.633.909,1 lei penalităţi de întârziere calculate până la data de 25.05.2012".

Ulterior, în februarie 2013, instanţa a îndreptat "eroarea materială" referitoare la dată, dispunând ca penalităţile să fie calculate până la 25 aprilie 2012.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată de Primăria Capitalei la Curtea de Apel Bucureşti, care, astăzi, a respins ca nefondat recursul, hotărârea fiind irevocabilă.

Pasajul Pipera a fost construit pentru a se realiza supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte.

Circulaţia pe pasaj a fost deschisă în aprilie 2012, după ce municipalitatea anunţase anterior inaugurarea pentru finalul lui 2011.

Lucrările la pasaj, realizate de asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG, au costat peste 142 de milioane de lei.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1