Primăria bate toba, noi ne încălzim cu soba

Ultima actualizare:

    Inventiv, Constantin  Spulber a construit un  scripete electric pentru  a ridica lemnele la etaj
Inventiv, Constantin Spulber a construit un scripete electric pentru a ridica lemnele la etaj

Eterna şi fascinanta Românie! De 9 ani, oraşul Calafat nu mai are sistem centralizat de încălzire. În 2009, termocentrala urbei doljene a fost închisă, iar locuitorii au fost nevoiţi să caute soluţii pentru încălzire. Cei mai mulţi şi-au făcut sobe în apartamentele de la bloc.

Acum, 20.000 de apartamente din Calafat au sobe improvizate, iar locatarii duc lemnele în apartament cu sacul sau cu sacoşa.

Membrii familiei Spulber se numără printre cei nevoiţi să urce lemnele în casă, tocmai la etajul al treilea. „Autorităţile din Calafat ne promit de nouă ani că vor reface sistemul centralizat de încălzire, dar sunt doar vorbe aruncate în campania electorală”, spune, cu obidă, Constantin Spulber. “Eu şi soţia nu putem căra sacii cu lemne, în spate, până la etajul trei. Am văzut în Italia, la fiul meu, un mecanism cu scripete.Mi-am cumpărat un motor şi mi-am făcut singur un scripete, iar cu ajutorul lui urc sacii cu lemne la etaj. Nu este normal ca în 2018 să avem sobă în apartament şi să ne încălzim cu lemne. Taxe şi impozite plătim ca pentru oraş, dar condiţii avem mai rău ca la ţară“, oftează capul familiei. „Soba am făcut-o în anul 2009 şi de atunci aşa ne chinuim”, povesteşte şi Marian Stancu, un alt locatar nemulţumit. “Economia este la pământ, iar tinerii au plecat să munească în străinătate. Noi suntem o familie cu patru persoane şi facem focul de două ori pe zi într-o singură cameră“, adaugă omul. „Nu există nici o perspectivă să se facă o centrală pentru tot oraşul. Nu e nimic prevăzut în buget pentru o astfel de investiţie“, admite Leontin Afrenie, viceprimarul din Calafat. 


    Blocuri din Calafat:  coşul sobei, alături  de aparatul de  aer condiţionat
Blocuri din Calafat: coşul sobei, alături de aparatul de aer condiţionat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net