Prima victorie a angajaţilor TVR în războiul cu conducerea societăţii

Stelian Tănase este preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR

Stelian Tănase este preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR
Stelian Tănase este preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR
FOTO Facebook
Citeste tot despre: 

Consiliul de Administraţie al TVR a respins, miercuri, planul de reducere a timpului de lucru al salariaţilor de la 8 la 6 ore şi a câştigurilor lor salariale cu 20% potrivit informaţiilor furnizate din interior.

La jumătatea lunii mai, conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv) dorea să reducă timpul de lucru al angajaţilor instituţiei de la 8 la 6 ore pe zi şi câştigurile salariale ale acestora cu 25%. Decizia viza în principiu toate zonele din Televiziunea Română şi urma să îi afecteze din acest an pe toţi angajaţii. Miercuri 25 iunie, Consiliul de Administraţie a TVR a respins propunerea conducerii, potrivit mediafax.ro.

În anul 2013, TVR a fost marcat de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal din 2012, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi. Într-o conferinţă de presă din 5 martie, Stelian Tănase a declarat că numărul de angajaţi înainte de restructurarea care s-a făcut anul trecut în Societatea Română de Televiziune era de 3.149 (număr de posturi 3.236).

 

Stelian Tănase, care, săptămâna trecută, a fost votat de Parlament preşedinte al Consiliului de Administraţie al TVR, a mai spus în conferinţa din martie că, după restructurare, TVR a rămas cu 2.535 de angajaţi (2.450 de posturi). TVR avea la sfârşitul lui 2013 datorii fiscale de 510,8 milioane de lei, în timp ce datoriile comerciale erau de 161,3 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut.

 

De asemenea, datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridicau la 787.866.013 lei la sfârşitul anului trecut.

 

 

Loading...

Citește și