Prima slujbă în parohia românească din Dubai. Cine slujește și unde

preotul_alexandru_truscan.jpg

Preotul Alexandru Trușcan
Preotul Alexandru Trușcan are acum una dintre cele mai invidiate parohii: cea din Dubai
Foto: basilica.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Parohia românească din Dubai şi-a sărbătorit pentru prima oară hramul, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. Părintele Alexandru Truşcan a fost prezentat comunităţii româneşti și a ținut prima slujbă.

Slujbele sunt oficiate în biserica Patriarhiei Antiohiei din Jebel Ali. În viitorul apropiat, se are în vedere achiziţionarea unui teren pentru construirea unui lăcaş de cult. Părintele Alexandru a precizat pentru basilica.ro că au fost iniţiate demersuri în acest sens, doar că se află într-un stadiu incipient. Decizia înființării unei parohii românești în Dubai a fost luată în luna iunie de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Alexandru Truşcan a fost hirotonit în data de 1 iunie, la Mănăstirea Radu Vodă. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Cine a participat la slujba din Dubai

De hram, la Slujba Vecerniei a asistat Preasfinţitul Părinte Grigorie, Episcopul Emiratelor Arabe Unite. Părintele Alexandru Truşcan a fost instalat ca paroh la finalul Vecerniei. Sfânta Liturghie din ziua sărbătorii a fost prezidată de Episcopul Grigorie. Din sobor au făcut parte Protos. Iachint Vardianu şi pr. paroh Alexandru Truşcan. Parohia românească din Dubai a fost înfiinţată anul acesta. Patriarhia Antiohiei a anunţat, printr-un comunicat de presă, că „această inițiativă comună unică a fost propusă de Patriarhia Română pentru a răspunde nevoilor spirituale ale multor creștini ortodocși români care trăiesc în orașul Dubai, aflat sub jurisdicția Patriarhiei Antiohiei”.

 

 

Citiți și

 

Patriarhia Română inaugurează din septembrie parohia din Dubai. Unde și cine va ține slujbele

 

Șeicii caută 100 de barmani și ospătari români pentru un hotel de lux din Dubai

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5