Prima sentință în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagra”. Ce pedeapsă au primit cei doi cărăuși sârbi

cocaina_diicot.jpg

saci de cocaina pura
FOTO: DIICOT

Din cele 16 persoane trimise în judecată, în luna iulie, în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”, doar două și-au primit pedeapsa. Cei doi cărăuși sârbi au fost condamnați la câte 9 ani și patru luni de închisoare în cazul reţelei transfrontaliere de crimă organizată şi trafic de droguri desctructurată cu sprijinul DEA şi Interpol.

Magistrații Tribunalului Tulcea au dat o primă condamnare în cazul tonei de cocaină pierdute, anul trecut, în Marea Neagră, scrie adevarul.ro. Cei doi cărăuşi sârbi au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic internaţional de droguri. Sentinţa nu este definitivă.

Sârbii au venit în România pentru a transporta pe cale rutieră cocaina în afara teritoriului ţării noastre, către Europa de Vest şi Balcanii de Vest. „În  perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit  într-un grup infracţional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud –Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis «Sheik-ul» (cetăţean libanez cu reşedinţa în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale româneştiale Mării Negre şi de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracţionale responsabile cu transportul acesteia spre ţări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa”, scriu procurorii în rechizitoriu. 

O tonă de cocaină pierdută în Marea Neagră 

Procurorii DIICOT notează că „Sheik-ul” conducea  în  anul  2019,  în  Brazilia, o  organizaţie  criminală specializată  în  colectarea  unor  cantităţi  mari  de  droguri  din  ţările producătoare  din  America  de  Sud (Bolivia, Columbia, Peru)  şi în distribuirea acestora către cumpărători en gros din state predominant europene.

Rețeaua a fost destructurată în 2019, după ce unul dintre transporturi, aproape o tonă de cocaină cu grad mare de puritate, a fost pierdut în Marea Neagra. 

 

Citește și: 

 

VIDEO 1.034 kg de cocaină, cărate de mascați la DIICOT
 

O tonă de cocaină şi trei traficanţi au dispărut fără urmă

Loading...
 
 

Citește și

  • Localnicii din Sfântu Gheorghe au povestit, sub anonimat, întâmplările prin care au trecut în ultimele săptămâni, de când în satul lor au venit traficanţi de droguri care s-au dat drept pescari. În urma lor a rămas o ambarcaţiune plină cu stupefiante, răsturnată aproape de gura de vărsare a braţului în mare.

  • Nu mai puțin de 12 pachete cu cocaină au fost găsite în două zile pe plajă

    Drogurile ajunse pe plajă la Constanța le-au încins mințile românilor. Unii se întreabă ce pățesc dacă găsesc un pachet cu cocaină și îl păstrează. Și au vrut să afle răspunul chiar de la polițiști, astfel că au postat întrebarea pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne. Iată ce i-au transmis oamenii legii!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1