Prima promisiune: salarii reîntregite până în decembrie!

Ultima actualizare:

    Victor  Ponta premier
Victor Ponta premier

Bugetarii vor reveni la lefurile din 2010 până cel târziu în decembrie. Afirmaţia aparţine noului premier Victor Ponta, care arată că salariile vor creşte în două etape: 8% în luna iunie, încă 7% în noiembrie sau decembrie.

Reîntregirea salariilor şi înapoierea banilor pensionarilor opriţi la asigurările sociale de sănătate sunt priorităţi de grad zero pentru noul Executiv.

În urma discuţiilor cu FMI, s-au găsit soluţii pentru susţinerea acestor promisiuni, iar Florin Georgescu, ministrul Finanţelor, susţine că există bani suficienţi pentru acoperirea proiectelor.

Astfel, bugetarii se vor bucura până la sfârşitul anului de lefurile reîntregite la nivelul din iunie 2010, iar pensionarii vor fi la fel de norocoşi: li se vor rambursa contribuţiile la asigurările sociale de sănătate lunar, începând cu 1 iunie.

Punct important pe agenda Guvernului Ponta pentru 2012 este şi problema carburanţilor.

Pentru că preţul benzinei a explodat de la începutul acestui an şi continuă să crească în ritm ameţitor, noul ministru al economiei, Daniel Chiţoiu, îi ameninţă pe benzinari cu taxe mai mari şi controale la sânge.

„Dacă OMV Petrom este de acord, putem să majorăm taxele, dacă nu, ne gândim la alte soluţii de impozitare a veniturilor excepţionale", a spus ministrul Economiei.

Ieri seară, Guvernul Ponta a primit votul de învestire în Parlament. 284 de parlamentari au votat pentru noua echipă guvernamentală.

În jurul orei 22.30, miniştrii au fost primiţi la Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu, pentru depunerea jurământului.

Victor Ponta a anunţat deja că prima şedinţă a cabinetului său va avea loc astăzi, 8 mai.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net