Prima casă eco-dom se va construi la Târgovişte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un bărbat din Târgovişte construieşte în România casa viitorului, propusă de NASA pentru spaţiul extraterestru. Eco-dom-ul nu are colţuri şi se construieşte din tuburi de rafie, umplute cu pământ şi cusute între ele într-un anumit fel.

„E cea mai rezistentă casă, în condiţiile în care seismitatea planetei creşte continuu. Din acest punct de vedere, cercetătorii de la NASA au propus acest model pentru eventuale construcţii în spaţiul extraterestru", explică Adrian Atanasiu, cel care promovează eco-domu-ul în România.

Un prototip de casa Eco-Dom cu trei bolţi a fost testat si aprobat pentru zona seismică şi elementele naturale extreme din California şi pentru climatul dur din deşertul Mojave, unde sunt înregistarte temperaturi de peste 37˚C vara, ierni friguroase, inundaţii, vânturi puternice, zona seismică cea mai mare din SUA.

simeon stalpnicul png

În plus, eco-dom-ul este o casă ieftină. Un eco-dom de 100 mp costă de la 20.000 la 46.000 €. Construcţia primului eco-dom din România începe, în curând, la Româneşti, pe DN1.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net