EXCLUSIV Prietenii Iolandei Nicolaescu au fost la mormântul ei: „S-a dus fără să știe nimeni”

Ultima actualizare:

    Iolanda Nicolaescu a murit la vârsta de 90 de aniFoto: Click!
Iolanda Nicolaescu a murit la vârsta de 90 de aniFoto: Click!

Îndurerați de moartea prietenei lor și neconsolați de faptul că n-au putut să-i aprindă o lumânare la căpătâi, prietenii Iolandei Nicolaescu au fost, în weekend, la mormântul acesteia. Sora regizorului Sergiu Nicolaescu este înmormântată lângă fratele său și părinți.

Au aflat după o săptămână de la moartea ei că Iolanda Nicolaescu (90 de ani) nu mai este printre noi. Prietenii surorii lui Sergiu Nicolaescu au tot încercat pe parcursul internării acesteia la Spitalul Elias să obțină vești despre starea ei, însă văduva regizorului, Dana Nicolaescu (40 de ani) n-a permis nimănui să le dea informații. Astfel că, deși și-au dorit, n-au putut nici să-i fie aproape Iolandei în ultimele zile de viață, nici să o conducă pe ultimul drum.

„Nouă, prietenilor apropiați nu ne dă Dana nicio informație și nici menajerele. Și nici un anunț oficial, mortuar nu au dat la ziare, astfel încât prietenii și rudele, fie ele și mai îndepărtate, să poată măcar să-i punăa o lumânare și o floare la sicriu... Zadarnic am sunat zilnic la spital să aflăm știri despre sănătatea doamnei. Nici personalul medical și nici menajera nu ne-au dat informaţii. De-abia azi am aflat că doamna Iolanda a decedat... până la o confirmare oficială, nu ne rămâne decât să jelim soarta acestei familii cu atâtea contribuții în istoria și cultura României”, scria, în ziua în care a aflat de deces, pe contul său de Facebook Cristian Marin, un nepot îndepărtat și prieten bun al Iolandei.


    Iolanda Nicolaescu este înmormântată în aceeași criptă cu mama ei, alături de mormântul fratelui și tatălui
Iolanda Nicolaescu este înmormântată în aceeași criptă cu mama ei, alături de mormântul fratelui și tatălui

Fără a ști nici măcar dacă a fost înmormântată creștinește sau dacă a fost incinerată, la fel ca celebrul său frate, weekend-ul trecut, Cristian Marin a mers la Cimitirul Bellu din Capitală pentru a-i căuta mormântul. Spera ca doamna Țuțu, așa cum o alintau prietenii pe Iolanda, să-și doarmă somnul de veci alături de părinți și frate. A răsuflat ușurat când a văzut că așa este. Iolanda Nicolaescu a fost înmormântată în aceeași criptă cu mama sa, Elena Cambre. Alături, se află cripta din marmură a fratelui Sergiu Nicolaescu, și a tatălui său, Gheorghe Cambre.


    Pe mormântul Iolandei Nicolaescu sunt așezate patru coroane de flori
Pe mormântul Iolandei Nicolaescu sunt așezate patru coroane de flori

„Am avut un pic de noroc și am reușit să identific locul înmormântării mătușii mele prin alianță Iolanda Marie Nicolaescu, sora remarcabilului regizor, scenarist și actor Segiu Nicolaescu... Dumnezeu să-i odihnească în pace și să-i reunească în acea lume mai bună! Pentru că multe rude mai îndepărtate (mai mult ca domiciliu), prieteni de familie și simpatizanți încă nu știu, mormintele sunt unul lângă altul, în Cimitirul Bellu Militar, pe locurile de veci ale familiei Cambre”, a scris pe Facebook Cristian Marin, astfel încât cei care doresc pot merge să-i aprindă Iolandei Nicolaescu o lumânare.

O altă prietenă, vizibil afectată de toată situația, i-a răspuns: „Săraca tanti Tuțu, cât de ospitalieră era și câți prieteni avea în toată lumea! S-a dus fără să știe nimeni. Cel care a făcut asta va plăti cândva. Cineva de Sus e Judecătorul”.


    Iolanda Nicolaescu, alături de Cristian Marin și Marga Glăvan, în 6 ianuarie 2015, când a împlinit 88 de ani
Iolanda Nicolaescu, alături de Cristian Marin și Marga Glăvan, în 6 ianuarie 2015, când a împlinit 88 de ani

În 7 iulie, Iolanda Nicolaescu s-a stins, în secția de Geriatrie din Otopeni a Spitalului Elias. Nimeni nu a știut, timp de o săptămână, că sora regizorului Sergiu Nicolaescu a murit. Nici prietenii de-o viață, nici rudele.  Și asta, pentru că văduva maestrului, Dana, cea care se angajase să aibă grijă de Iolanda până la moarte, nu a anunțat pe nimeni, spun, revoltați, prietenii femeii. „Am sunat la spital ca să întreb ce mai face doamna Iolanda. Mi s-a spus că a decedat vinerea trecută, la ora 17.45. Atât. Nimeni nu ne-a anunțat și pe noi, ca să venim să-i aducem un ultim omagiu. Când am fost, în iunie, la ea la spital, menajera Danei, care venea din când în când la ea, pentru că Dana era plecată în străinătate, în concediu, aproape că m-a dat afară. Mi-a spus că n-am ce să caut acolo. Doamna Iolanda slăbise foarte mult. Cred că avea 40 kg, era pe perfuzii și foarte slăbită, dar m-a recunoscut”, ne-a povestit Marga Glăvan, una dintre prietenele Iolandei Nicolaescu.

Certuri cu Dana Nicolaescu, văduva regizorului

Un an după moartea maestrului, Iolanda şi Dana Nicolaescu nu şi-au vorbit şi au avut şi un proces, deoarece bătrâna a constestat în instanţă testamentul lăsat de fratele său. Potrivit acestuia, toată averea a fost lăsată Danei. În 2014, cele două s-au împăcat şi au încheiat un contract de vânzare-cumpărare al apartamentului Iolandei, cu clauză de întreţinere. Conform actului, Dana se obliga să aibă grijă de cumnata sa până la moarte: să-i plătească întreţinerea, menajul, mâncarea, medicamentele. În plus, îi dădea 1.500 de lei pe lună şi îi deschisese un cont cu o sumă de bani.

„Se pare că, de fapt, nu există niciun contract între Dana și doamna Iolanda. Asta înseamnă că, Dana nu are niciun drept la averea Iolandei. Din câte știm noi, doamna Iolanda avea o nepoată de sânge, fosta mare balerină Simona Șomăcescu (48 de ani), care a și jucat în Coroana de Foc, film regizat de Sergiu Nicolaescu”, ne-a declarat Marga Glăvan.

Sergiu Nicolaescu a murit în urma unor complicații cardiace


    Sergiu Nicolaescu
Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu a decedat în 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe. Trupul neînsufleţit al cineastului a fost incinerat pe 5 ianuarie, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonie participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net