Prichindelul ăsta e deja informatician! La 10 ani are abilități uimitoare

9_1-prichindel-4col-895151.jpg

Alexandru Ciocan, informatician, concept artist
Alexandru Ciocan, un copil-minune în lumea computerelor
Citeste tot despre: 

Este elev în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“ din Galaţi şi se dă în vânt după calculatoare şi programare. “Creează programe care îl ajută să schiţeze comportamentul unui personaj din jocurile video”, îl laudă Ionuţ Mitrofan, profesor la Universitatea ”Junior”, pe Alexandru Ciocan.

La 10 ani are abilităţi uimitoare! Alexandru Ciocan, un puşti din Galaţi, e extrem de pasionat de programare, dar şi de jocurile pe calculator, aşa că s-a gândit să le îmbine. Micul informatician scrie acum programe pentru jocuri video, scrie adevarul.ro. Copilul creează şi personaje, şi decoruri, precum şi acţiunea care stă în spatele acestora. Prichindelul s-a înscris la Universitatea ”Junior” din Galaţi, modulul de artă digitală, unde va
parcurge şi modulul de modelare şi proiectare 3D. ”Alexandru este pasionat de jocurile video, iar acum câţiva ani a învăţat Scratch, C++. Acum creează programe care îl ajută să schiţeze comportamentul unui personaj din jocurile video”, detaliază Ionuţ Mitrofan, profesor la Universitatea ”Junior”.

9_2-desen-1col-5951.jpg

Alexandru Ciocan, informatician, concept artist
Unul dintre personajele create de puşti

 

Când avea doar câţiva ani, la o vârstă la care alţii sunt preocupaţi doar de joacă, Alexandru şi-a început aventura în lumea fascinantă a informaticii, scriind algoritmi pentru calculatoare mici, portabile, în limbajul C++. ”Când voi mai creşte, vreau să merg pe programare, dar şi pe crearea graficii de la jocurile video”, se confesează Alexandru, care va deveni ceea ce specialiştii definesc drept concept artist. Micuţul spune că nu vrea să plece din ţară pentru a face ceea ce îl pasionează şi speră ca, în anii ce vin, să devină un creator renumit de jocuri video.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1