Preț uriaș pentru Remdesivir, medicamentul care luptă împotriva coronavirusului. 2.340 de dolari, pentru 5 zile

remdesivir-covid-19.jpg

O doză de Remdesivir injectabil va fi vândut de americani către companii cu prețuri între 390 și 520 de dolari
O doză de Remdesivir injectabil va fi vândut de americani către companii cu prețuri între 390 și 520 de dolari

Preț uriaș pentru Remdesivir, medicamentul care luptă împotriva coronavirusului. O companie americană vrea să-l vândă până la toamnă la scară largă pe bani mulți. Vorbim despre un tarif de 390 de dolari pentru companiile controlate de guverne și de 520 de dolari doza pentru companiile de asigurări și alți agenți economici.

Un tratament împotriva coronavirului nu este deloc ieftin! Compania americană Gilead Sciences va oferi Remdesivir, la scară largă, în următoarele luni, dar la niște costuri uriașe.

Preț uriaș pentru Remdesivir, medicamentul care luptă împotriva coronavirusului. 2.340 de dolari, pentru 5 zile

Medicamentul antiviral se va vinde cu 390 de dolari per doză către Statele Unite, dar şi către alte stateale lumii, informează Bloomberg. Cinci zile de tratament vor costa 2.340 de dolari! 

„Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienţi”, a spus Daniel O’Day, CEO-ul Gilead Sciences. Prețul de 390 de dolari va fi doar pentru companiile controlate de guverne.

După ce producţia va fi mai consistentă, medicamentul va avea un preţ de 520 de dolari per doză pentru companiile de asigurări şi alţi agenţi comerciali.

Remdesivir este unul dintre primele medicamentele folosite împotriva Covid-19. A primit o autorizaţie de urgenţă din partea autorităţilor americane în luna mai, după ce un experiment la scară largă a arătat că pacienţii infectaţi se vindecă, în medie, cu 4 zile mai repede.

Gilead Sciences va dona tot stocul în luna iunie, pentru ca mai apoi să înceapă vânzarea medicamentelor.

Vestea nu a fost bine văzută de opinia publică, pentru că decizia fixării unui preţ ridicat ar putea crea un precedent pentru costul viitoarelor tratamente împotriva coronavirusului.

Cum funcționează Remdesivir,medicamentul care luptă împotriva coronavirusului

Remdesivir funcționează prin blocarea ARN polimerazei, o enzimă implicată în replicarea virusului, în interiorul celulei. Medicamentul vine într-o formă injectabilă, care este administrată o dată pe zi în protocoalele de testare curente.

Tratamentul se întinde pe o perioadă de 5 până la 10 zile. Două studii clinice sunt efectuate de laboratorul american Gilead, la scară globală. Remdesivir este, de asemenea, parte a studiului European Discovery și a studiului OMS de Solidarity pentru a evalua eficacitatea diferitelor protocoale de tratament.

În China, un studiu a trebuit să fie oprit din cauza lipsei pacienților, scrie industriepharma.fr. 

Remdesivir a arătat rezultate satisfăcătoare in vitro și în modele animale pentru alte virusuri precum Ebola, SARS și MERS.

Date de eficiență care au justificat testarea sa pe noul coronavirus.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/tratament-pentru-coronavirus-chinezii-spun-ca-anticorpii-sunt-cheia

https://www.click.ro/utile/sanatate/uite-ce-medicamente-se-mai-testeaza-pentru-tratarea-covid-19-lume-au-fost-create

 

 

Loading...