Președintele Italiei, vizită oficială la Palatul Cotroceni

Ultima actualizare:

    Sergio Mattarella, în vizită la BucureștiFoto Getty
Sergio Mattarella, în vizită la BucureștiFoto Getty

Președintele Klaus Iohannis l-a primit în vizită marți, 14 iunie, la Palatul Cotroceni pe omologul său, Sergio Mattarella. Cei doi lideri discută despre un parteneriat strategic bilateral și despre provocările cu care se confruntă UE și NATO.

"În cadrul discuțiilor vor fi identificate modalitățile cele mai eficiente de dezvoltare și intensificare a Parteneriatului Strategic consolidat dintre cele două țări, prin acordarea unui nou impuls politic relației bilaterale, inclusiv în condițiile în care prezența unei comunități românești masive în Italia și a unei însemnate comunități italiene de afaceri în România aduce o valoare adăugată semnificativă acesteia", precizează Administrația Prezidențială, potrivit Agerpres.

Se întrevăd și eventuale oportunități economice, având în vedere că Italia este al doilea cel mai important partener comercial al României și primul investitor străin raportându-ne la numărul firmelor italiane din țară.

Parteneriatul cu Italia ne poate asigura o nouă oportunitate și în cadul Uniunii Europene în contextul în care Mattarella susține intrarea României în spațiul Schengen.

LA ora 12, cei doi lideri au susținut o declarație de presă comună în care au făcut publice planurile partenriatului româno-italian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net